Ορειβατικά Καταφύγια

Καταφύγιο Γεροκωστόπουλος

Θέση

Το καταφύγιο βρίσκεται στην θέση Ψάρθι (1.420μ.) στο όρος Παναχαϊκό. 

Έχει χωρητικότητα 50 άτομα με οργανωμένη κουζίνα και υδροδότηση από πηγή δίπλα στο καταφύγιο. Έχει 2 σόμπες πετρελάιου και το διαχειρίζεται ο ΕΟΣ Πατρών. 

Η πρόσβαση γίνεται οδικώς από Πάτρα προς Ρωμανό μέζω Ζάστοβας & Κοκκινόβρυσης (10χλμ. χωματόδρομος) ή πεζοπορικώς από το χωριό Πουρναρόκαστρο με μονοπάτι σηματοδοτημένο (2 ώρες & 30 λεπτά).

Καταφύγια Τσάκος

Θέση

Στη θέση Πέταλο του Κιθαιρώνα, σε υψόμετρο 1.090μ, 9.5 χιλ. από τα Βίλια, είναι κτισμένο το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Ελευσίνας που διαθέτει 25 κρεβάτια. Το καταφύγιο έχει την ονομασία "Β.Τσάκος", προς τιμήν του Προέδρου Βαγγέλη Τσάκου που απεβίωσε την 14/12/1978.

Το καταφύγιο διατίθεται για διανυκτέρευση μόνο σε Ορειβατικούς Συλλόγους 

Καταφύγιο Βρυσοπούλες

Θέση

Καταφύγιο Β΄ ή «Βρυσοπούλες» ή «ΚΕΟΑΧ»

Το Καταφύγιο Βρυσοπούλες βρίσκεται στη νότια πλευρά του Ολύμπου.

Ανήκει στην ΕΟΟΑ και βρίσκεται στην θέση Βρυσοπούλες σε υψόμετρο 1800μ. Διαθέτει 60 κρεβάτια, θέρμανση και οργανωμένη κουζίνα.

Καταφύγιο Λεπτοκαρυάς

Θέση

Το καταφύγιο βρίσκεται στη θέση Κορομηλιές Λεπτοκαρυάς σε υψόμετρο 950m.

Ολοκαίνουργιο καταφύγιο χωρητικότητας 16 ατόμων, κτισμένο σε υψόμετρο 950 μέτρων και σε μια περιοχή προς την οποία δεν υπήρχε εύκολη πρόσβαση στο παρελθόν. Η πρόσβαση γίνεται μέσω του χωματόδρομου. Δεν έχει οργανωμένη κουζίνα και μόνιμο φύλακα.

(Πληροφορίες: Δήμος Ανατολικού Ολύμπου, Τηλέφωνο: +30 2352031242).

Καταφύγιο Σταυρός

Θέση

Το Καταφύγιο Δ, «Σταυρός» ή «Δημήτριος Μπουντόλας» είναι το μοναδικό καταφύγιο που μπορεί κάποιος να το προσεγγίσει με αυτοκίνητο καθώς βρίσκεται επί του δρόμου Λιτόχωρο-Πριόνια σε υψόμετρο 944 μέτρων. 

Καταφύγιο Πετρόστρουγκας

Θέση

Το νέο αυτό καταφύγιο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου, σε υψόμετρο 1.900, και περιβάλλεται από ένα πυκνό δάσος από υπεραιωνόβια ρόμπολα (σταχτόλευκο είδος πεύκου). Το καταφύγιο φτιάχτηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Κρεβάτια

Θέση

Το καταφύγιο “Κρεβάτια” είναι ένα καινούργιο και όμορφο καταφύγιο στα 1020 μέτρα με 20 κρεβάτια, που λειτουργεί όλο το χρόνο, στην κορυφή ενός καταπράσινου οροπεδίου και λίγο πριν το δάσος. Πάνω από το Δίον και το Λιτόχωρο.

Ο κ Μαμούρης και ο κ Μαυρίδης είναι οι υπεύθυνοι του καταφυγίου. (τηλ 2352051237 & 6978278548).

Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων

Θέση

Σε υψόμετρο 1.300μ. στην περιοχή Ίσιωμα, το MountainCabinPramanton προσφέρει καταλύματα με πανοραμική θέα στην ελατόφυτη οροσειρά των Τζουμέρκων. Περιλαμβάνει εστιατόριο και καθιστικό με τζάκι και καλωδιακή τηλεόραση.

Το MountainCabin προσφέρει μικτούς κοιτώνες με κοινόχρηστο μπάνιο. Οι επισκέπτες έχουν στη διάθεσή τους προϊόντα περιποίησης, παντόφλες, καθώς και κουβέρτες και μαξιλάρια χωρίς χρέωση.

Το εστιατόριο των εγκαταστάσεων προσφέρει σπιτικές σπεσιαλιτέ της περιοχής κατόπιν αιτήματος. Το πρωί σερβίρεται ευρωπαϊκό πρωινό.

Σελίδες

Εγγραφή στο Ορειβατικά Καταφύγια