Καταφύγιο Πετρόστρουγκας

Θέση

Το νέο αυτό καταφύγιο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου, σε υψόμετρο 1.900, και περιβάλλεται από ένα πυκνό δάσος από υπεραιωνόβια ρόμπολα (σταχτόλευκο είδος πεύκου). Το καταφύγιο φτιάχτηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Το καταφύγιο αποτελεί ορμητήριο ιδίως για τις χειμερινές αναβάσεις, καθώς θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν ήδη ανοίξει αναρριχητικές διαδρομές σε κοντινό βράχο, δίνοντας τη δυνατότητα σε αναρριχητές να εξασκήσουν το αγαπημένο άθλημά τους. Την καλοκαιρινή περίοδο το καταφύγιο είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες, ενώ τη χειμερινή  λειτουργεί Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Η ανάβαση γίνεται από πολύ καλά οδοσημασμένο μονοπάτι, με τη διαδρομή να ξεκινάει από τη διασταύρωση «Γκορτσιά» και να ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι που οδηγεί στο Οροπέδιο των Μουσών του Ολύμπου και τις κορυφές, Μύτικα, Στεφάνι, Σκολιό και άλλες. Μέσα σε 2-3 ώρες  και φτάνοντας στο καταφύγιο μπορεί κανείς να απολαύσει την υπέροχη θέα προς το Θερμαϊκό κόλπο έως και το Παγγαίο καιρού θέλοντος.

Το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 90 άτομα, ενώ διαθέτει και οργανωμένη κουζίνα.

Κόστος διαμονής: Όσον αφορά το κόστος διαμονής είναι στα 12 ευρώ για τους απλούς επισκέπτες και στα 10 ευρώ για τα μέλη των Ορειβατικών και Φυσιολατρικών Συλλόγων (με θεωρημένη ταυτότητα).

Για πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στο τηλέφωνο 2310 310649ή ηλεκτρονικά στο [email protected]

 

Location