Φαράγγια

Φαράγγι Φακίστρας (canyoning)

Θέση

Το φαράγγι της Φακίστρας βρίσκεται στην Τσαγκαράδα του Πηλίου και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τουριστικές καταβάσεις canyoning.

Η είσοδος για την κατάβαση πραγματοποιείται στον δρόμο Τσαγκαράδα - παραλία Φακίστρας και η έξοδος στην ομόνυμη παραλία.

Φαράγγι Νταμούχαρης (canyoning)

Θέση

Το φαράγγι της Νταμούχαρης βρίσκεται στο βορειοανατολικό Πήλιο ανάμεσα στα χώρια Μούρεσι και Νταμούχαρη. 

Η είσοδος του φαραγγιού πραγματοποιείται από το χωρίο Μούρεσι και η έξοδος γίνεται είτε στο χωρίο της Νταμούχαρης είτε στην παραλία της ανάλογα με τις διαθέσεις του κόσμου και την εποχή. 

Φαράγγι Χαυγά (canyoning)

Θέση

Το φαράγγι βρίσκεται στον νομό Λασιθίου πάνω από το χωρίο Καβούσι στον κόλπο του Αγ. Νικολάου.

Αποτελεί φυσική συνέχεια του φαραγγιού Μέσωνα και είναι εντελώς ξερό. Δεν παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες, είναι εύκολο με μέγιστη κατάβαση 23μ. Η διάρκεια κατάβασης δε, είναι 1-2 ώρες.

Φαράγγι Αγ. Βασιλείου (canyoning)

Θέση

Το φαράγγι του Αγίου Βασιλείου βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό του νομού Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα μικρό σχετικά εύκολο φαράγγι με μικρή υψομετρική διαφορά (150μ.) και μήκος περίπου ένα χιλιόμετρο.

Το φαράγγι έχει νερά τους χειμερινούς μήνες ως τον Μάρτη.Έχει πέντε τεχνικές καταβάσεις η μεγαλύτερη στα 16 μέ. αρκετές τσουλήθρες και πολλά σημεία για κολύμπι. Για την είσοδο ακολουθούμε χωματόδρομο ο οποίος ξεκινάει από την είσοδο του οικισμού. Η έξοδος βρίσκεται στον οικισμού του Αγίου Βασιλείου. Η διάρκεια κατάβασης είναι 1-2 ώρες.

Φαράγγι Αλεστίας (canyoning)

Θέση

Το φαράγγι Αλέστιας βρίσκεται στον Ν. Ευρυτανίας ανάμεσα στα χωριά Αλεστία και Μυλωναϊικα. Το ρέμα Αλεστίας αποτελεί παραπόταμο του ποταμού Τρικεριώτη, ο οποίος είναι ο μοναδικός βόρειας διεύθυνσης ποταμός που χύνεται στην τεχνιτή λίμνη Κρεμμαστών.

Το φαράγγι θεωρείται εύκολο και είναι ιδανικό για αρχάριους. Έχει πολλά μικρά jump ελάχιστες καταβάσεις (ραπέλ) αλλά πολλές βάθρες για κολύμπι. Ιδανική και ξεκούραστη λύση για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Φαράγγι Κακόσκαλα Στομίου (canyoning)

Θέση

Το φαράγγι βρίσκεται στον Κίσσαμο πάνω από το χωρίο Στόμιο.

Πρόκειται για ένα μικρό φαράγγι ιδανικό για αρχάριους με 7 ραπέλ, αρκετό περπάτημα (river trekking) και μια καταπληκτική τσουλήθρα . Η είσοδος και έξοδος του φαραγγιού γίνεται από το οδικό δίκτυο και η διάρκεια κατάβασης είναι 2-3 ώρες.

Φαράγγι Τσιβδογιάννη (canyoning)

Θέση

Το φαράγγι Τσιβδογιάννη βρίσκεται στην Σαμοθράκη, στην βόρεια πλευρά του νησιού και καταλήγει κοντά στον οικισμό Θερμά. 

Είναι από τα λιγότερο γνωστά φαράγγια για can;yoning στην Σαμοθράκη και η είσοδος του είναι πάνω στο μονοπάτι για την κορυφή Φεγγάρι. Θεωρείται εύκολο χωρίς τεχνικές δυσκολίες και η διάρκεια κατάβασης του είναι 4-5 ώρες. Έχει και αυτό πολυάριθμα ραπέλ με λίγες τσουλήθρες και ενδιάμεσα περπατήματα.

Φαράγγι Βικάκι

Θέση

Το φαράγγι Βικάκι βρίσκεται στην νότια πλευρά της Αστράκας κοντά στο χωριό Τσεπέλοβο.

Πρόκειται για φαράγγι ιδανικό για πεζοπόρους που τους αρέσει το river trekking. Η είσοδος γίνεται από το χωριό Τσεπέλοβο και η έξοδος στο χωριό Κήποι.

Ένα πολύ όμορφο φαράγγι με πλούσια βλάστηση, ατμοσφαιρικά στενά σημεία, απότομες ορθοπλαγιές, και πολλές βραχοσκεπές. Δεν πρόκειται για κλασσικό river trek καθώς περιλαμβάνει (ανάλογα την εποχή) πολύ κολύμπι. Εξαιρετική επιλογή για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Φαράγγι Αραπλάκου (canyoning)

Θέση

Το φαράγγι του Αραπλάκου βρίσκεται και αυτό στις ανατολικές παριές του Ολύμπου κοντά στο χωριό Βροντού.

Η είσοδος είναι λίγο πιο πάνω από την είσοδο του φαραγγιού Αγ. Κόρη και η έξοδος με μονοπάτι που καταλήγει στο εκκλησάκι Αγ. Κόρη.

Είναι ανοιχτό φαράγγι με πολλά και κρυστάλλινα νερά για βουτιές και jump και με πλούσια βλάστηση. Έχει πολλά κατέβασματα (ραπέλ) και μια φοβερή τσουλήθρα στο τέλος του. Το φαράγγι δεν έχει τεχνικές δυσκολίες και είναι καλό για αρχάριους αλλά έχει πολύ περπάτημα.

Σελίδες

Εγγραφή στο Φαράγγια