Σπήλαιο Δρογκαράτης

Θέση

Το Σπήλαιο της Δρογκαράτης βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ από τη Σάμη, στην περιοχή των Χαλιωτάτων στην Κεφαλονιά. Έχει εξερευνηθεί απο την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία.

Η είσοδός του είναι σε υψόμετρο 120 μέτρων. Το βάθος του σπηλαίου της Δρογκαράτης φτάνει τα 95 μέτρα και οι επισκέπτες κατεβαίνουν από ειδικά διαμορφωμένα σκαλοπάτια που λόγω της αυξημένης υγρασίας είναι αρκετά επικίνδυνα, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Η θερμοκρασία του σπηλαίου ειναι 18 βαθμοί κελσίου. και το βάθος του φθάνει τα 95 μέτρα. Το σπήλαιο της Δρογκαράτης είναι ένα ζωντανό σπήλαιο καθώς συνεχίζεται η δημιουργία του, σταγόνες πέφτουν παντού από τους σταλαγμίτες. Είναι από τα σημαντικότερα σπήλαια στον ελλαδικό χώρο. 

Θεωρείται από τα καταλληλότερα σπήλαια στην Ελλάδα για σπηλαιοθεραπεία. Η αίθουσά του είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων (65 x 45 και ύψος 20 μέτρα περίπου) και διαθέτει εξαίρετη ακουστική. Για το λόγο αυτόν, έχουν πραγματοποιηθεί εδώ σημαντικές συναυλίες, όπως της Μ. Φαραντούρη και της υψίφωνου Εφ. Καράγιαννη.

Η φύση έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο γλυπτικής, από σταλαγμίτες και σταλακτίτες που δημιουργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το σπήλαιο είναι σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο και έχει αξιοποιηθεί τουριστικά. . Στα πλην του σπηλαίου είναι η φθορά που έχει υποστεί ο εξαιρετικός φυσικός διάκοσμος σε μερικά σημεία, μια βαρβαρότητα που σε μελαγχολεί και ο κακός φωτισμός. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 26740 23302 και το σπήλαιο είναι ανοιχτό για το κοινό όλες τις μέρες και μέχρι τις 8 το βράδυ.

πηγή: www.kefaloniainfo.com

Location