ΜΑΙΝΑΛΟ (Οροπ. Οστρακίνας) - "Πάνος Αλεξόπουλος"

Θέση

Ορειβατικό Καταφύγιο: Μαινάλου "Πάνος Αλεξόπουλος"
Θέση: Οροπ. Οστρακίνας 
Υψόμετρο: 1540μ.
Κλίνες: 30
Πληροφορίες: Ε.Ο.Σ. Τριπόλεως
Τηλ.: 2710232243

 

Το Καταφύγιο Μαινάλου "Πάνος Αλεξόπουλος"

 

Tο ορειβατικό καταφύγιο του Μαινάλου "Πάνος Αλεξόπουλος" βρίσκεται στο Νομό Αρκαδίας στο οροπέδιο της Οστρακίνας σε υψόμετρο 1600 μέτρα, κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου (Προφήτης Ηλίας 1981 μ.). Ανήκει στον Ε.Ο.Σ. Τρίπολης και απέχει 162 χλμ. από την Αθήνα, 120 χλμ. από την Καλαμάτα, 90 χλμ. από τη Σπάρτη και το Ναύπλιο και μόλις 30 χλμ από την Τρίπολη. Βρίσκεται στο δημοτικό διαμερισμα του Δήμου Λεβιδίου και απέχει από το χωριό Κάψια 12 χλμ, από το Λεβίδι 16 χλμ, από τη Βυτίνα 12 χλμ και τη Δημητσάνα 30 χλμ.

Η προσέγγιση στην περιοχή του καταφυγίου γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι από το χωριό Άνω Καρδαρα και ο δεύτερος από τη Βυτίνα. Αυτοί οι δύο επαρχιακοί δρόμοι είναι εκπληκτικής ομορφιάς μέσα από κατάφυτα έλατα και καταλήγουν στο οροπέδιο της Οστρακινας, στο οποιο βρισκεται το καταφύγιο καθώς και το χιονοδρομικό κέντρο. Αυτή η περιοχή και μονο γίνεται σίγουρα ένας αρκετά δελεαστικός προορισμός για ημερήσια και όχι μόνο απόδραση.

Αναλυτικές πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο Καταφύγιο Μαινάλου "Πάνος Αλεξόπουλος" μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο χάρτη.

 

Χώροι & Φιλοξενία Καταφυγίου

Η πρόσβαση στο χώρο του καταφυγίου είναι εύκολη με αυτοκίνητο καθώς καταλήγει σε άνετο και διαμορφωμενο parking.

Το καταφύγιο διαθετει 3 δωμάτια οκτάκλινα, 1 εξάκλινο και 1 τετράκλινο. Κάθε δωμάτιο διαθέτει σεντόνια, μαξιλαροθήκες και κουβέρτες. Επίσης, διαθέτει μεγάλο σαλόνι και τραπεζαρία στο οποιο μπορείτε να απολαύσετε οποιοδήποτε ρόφημα ή φαγητό. Επιπρόσθετα, το καταφύγιο διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και κατόπιν συννενοήσεως με το φύλακα οι διανυκτερεύοντες μπορούν να απολαύσουν το φαγητό της αρεσκείας τους. Οι τουαλέτες και το ντους βρίσκονται εντός του κτιρίου. Σημειώνεται ότι το καταφύγιο έχει ρεύμα, κεντρική θέρμανση, μεγάλο τζάκι στο σαλόνι και ζεστό νερό.

Τέλος, η επικοινωνία στο οροπέδιο Οστρακίνας είναι εφικτή από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώσεις:

1) Το καταφύγιο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 50 άτομα ενώ διαθέτει και χώρο για τοποθέτηση σκηνών.

2) Το καταφύγιο μπορεί να γίνει αφετηρία ή τερματισμός ποικίλων πεζοπορικών ή ποδηλατικών διαδρομών.

3) Παρέχεται η δυνατοτητα φιλοξενίας καθημερινές, καθώς και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου κατόπιν πάντα συννενοησεώς.

 

Επικοινωνία

Το τηλέφωνο του καταφυγίου είναι 27960.22227. Για πληροφορίες και κρατήσεις απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης 2710.232243 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7-9μ.μ.) 

 

Πηγή: eostripolis.gr
 

Image: 

Location