Αλφειός ποταμός

Θέση

Ο Αλφειός με μήκος 111 χλμ, είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Πελοποννήσου. Οι πηγές του ειναι κοντά στο όμορφο χωριό Βουρβούρα, στην διαδρομή του δέχεται τα νερά του Ελισσώνα , του Λούσιου,  του Ερύμανθου, του Λάδωνα , του Κλαδέου και άλλων μικρότερων χειμάρων και παραποτάμων. Ο Αλφειός καταλήγει στο βόρειο άκρο του Κόλπου της Κυπαρισσίας στην πλευρά της Ηλείας.
Στο ποτάμι οργανώνονται δραστηριότητες κατάβασης rafting. Η διαδρομή με βαθμό δυσκολίας 2 και 3 ξεκινάει από τη γέφυρα της Καρύταινας στον ποταμό Λούσιο. Μοναδική εμπειρία κωπηλασίας στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού, μέσα σε ένα τούνελ από φυτά και δέντρα. Καθ' όλη την διάρκεια του rafting οι βράχοι που βρίσκονται στο ποτάμι, δημιουργούν συναρπαστικά περάσματα και εμπόδια. Λίγο μετά, ο Λούσιος ποταμός χύνεται στον Αλφειό όπου και συνεχίζουμε περνώντας κάτω από πέτρινα γεφύρια, η διαδρομή τελειώνει λίγο πριν το φαράγγι του Αλφειού στην εντυπωσιακή πετρόχτιστη γέφυρα του Κούκου.
Η διαδρομή με βαθμό δυσκολίας 2 , 3 και 4 (ανάλογα με την ποσότητα του νερού) έχει πολλά βράχια μέσα στο ποτάμι. Το Α' τμήμα ξεκινάει η κατάβαση rafting πριν τη γέφυρα του Ατσίχολου και καταλήγει στην γέφυρα του Κούκου περίπου 7χλμ, ενώ το Β' τμήμα ξεκινάει από τη γέφυρα του Κούκου και τελειώνει στο χωριό Παλαιόκαστρο, περίπου 9χλμ. Στη γέφυρα του Κούκου υπάρχει ο εντυπωσιακός καταρράκτης του Βλαχοράφτη.