Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης (DH) Ορεινής Ποδηλασίας 2016 & Κατηγορία Open στην Τρίπολη

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης (DH) Ορεινής Ποδηλασίας 2016 & Κατηγορία Open στην Τρίπολη

Ιούλιος 07, 2016 - 22:14
Date: 
17/07/2016

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Α.Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ & MTB Αρκαδίας , διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης (DH) Ορεινής Ποδηλασίας 2016 & Κατηγορία Open.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ (ΕΟΠ):

Ημερομηνία: Κυριακή17 Ιουλίου 2016
Τόπος: ‘Αγιοι Θεόδωροι Τρίπολης
Αγώνισμα: Κατάβαση - Downhill (DHI) 
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα της Ορεινής Ποδηλασίας, για το αγώνισμα του DHI.
Διαδρομή:
Πίστα Κατάβασης (DHΙ) μήκους 1,5 χλμ, στους Αγίους Θεοδώρους Τρίπολης.

Ειδικοί Κανονισμοί αγώνα DHI:

1.5.1 Στον αγώνα DHΙ θα υπάρχουν 2 ηλικιακές κατηγορίες ως εξής α) Juniors (περιλαμβάνει Έφηβους και Νεανίδες με κοινή κατάταξη) και Elite (περιλαμβάνει Άνδρες και Γυναίκες με κοινή κατάταξη ). Σε περίπτωση που δεν συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός, στις παραπάνω 2 ηλικιακές κατηγορίες θα γίνει σύμπτυξη σε μία κατηγορία με κοινή κατάταξη.
Στον αγώνα DHΙ, θα πραγματοποιηθεί αγώνας κατάταξης ατομικής χρονομέτρησης, (προκριματικός γύρος), όπου όλοι οι ποδηλάτες θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά, και ένας τελικός, όπου ο χρόνος κάθε ποδηλάτη θα καταγραφεί ως επίσημος, για την τελική του κατάταξη.
1.5.3. Η διαδρομή του DHΙ, θα είναι σηματοδοτημένη 24 ώρες πριν τον αγώνα, όπως προβλέπεται από τους Κανονισμούς.
Στον αγώνα DHΙ, όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, που συμμετέχουν, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν υποχρεωτικά 2 επίσημες αναγνωριστικές καταβάσεις - προπονήσεις, όπως φαίνεται στο παρακάτω πρόγραμμα αγώνων.
Η χρήση κράνους καθώς και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας (που απαιτείται από τους κανονισμούς), καθώς και αριθμού αγώνων, είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις. Η Αγωνόδικος Επιτροπή είναι η αρμόδια να αποφασίσει εάν ο ποδηλάτης, που συμμετέχει φέρει τον κατάλληλο εξοπλισμό (κράνος Full face, θώρακα, επιαγκωνίδες, επιγονατίδες κλπ) για να πάρει εκκίνηση. Ποδηλάτης (-ες) με ελλείψεις στον εξοπλισμό του, με συνέπεια να μην καλύπτεται η στοιχειώδης ασφάλεια του, δεν είναι δυνατόν να λάβει εκκίνηση.
Κατά την διεξαγωγή κάποιας κατηγορίας, ποδηλάτες άλλων κατηγοριών απαγορεύεται να βρίσκονται εντός της διαδρομής, με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα της κατηγορίας τους.
Τόπος και ώρες Λειτουργίας Γραμματείας για όλους τους αγώνες: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει στο χώρο της εκκίνησης , την Κυριακή 17/7/2016, από τις 08:30 – 09:00. Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών των επισήμων προπονήσεων και του αγώνα.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Όλα τα σωματεία έχουν το δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών – τριών, μέχρι την Παρασκευή, 9/07/2016 και ώρα 14.00΄ στο Fax 210 6859739, η στο e-mail [email protected], στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής. Δηλώσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα δεν θα γίνονται δεκτές. Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, ο αριθμός δελτίου και η κατηγορία του αθλητή, ενώ το ονοματεπώνυμο του αθλητή-τριας θα πρέπει να είναι γραμμένο και με Λατινικούς χαρακτήρες (όπως στην Αστυνομική ταυτότητα) και να αναγράφεται η ακριβής ημερομηνία γέννησης. Επίσης θα αναφέρεται και ο Αρχηγός – Συνοδός κάθε ομάδας.

Τεχνικό Συνέδριο: Την Κυριακή 17/7/2016 και ώρα 09:00 στο χώρο εκκίνησης.

Έπαθλα:

1.9.1. Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρείς πρώτους νικητές ή νικήτριες κάθε κατηγορίας, που θα διεξαχθεί.
1.9.2. Στον νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί η Φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος 2016 για το αγώνισμα στο οποίο θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής, την οποία και υποχρεούται να φορά σε όλους τους αντίστοιχους αγώνες της κατηγορίας, στην οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής, μέχρι το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ελλάδος του 2017.
Απονομές Επάθλων: Με τη λήξη των αντίστοιχων αγωνισμάτων, θα γίνουν απονομές εμπρός από την Γραμματεία ,στον προαύλιο χώρο της εκκίνησης. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται με την επίσημη ενδυμασία των ομάδων τους.

Πρόγραμμα Αγώνων:

Σάββατο 16/7/2016
18:00 – 20:00 Πίστα σηματοδοτημένη και ανοικτή για ανεπίσημες προπονήσεις (DHI).

Κυριακή 17/7/2016
08:30 – 09:00 Λειτουργία Γραμματείας για έλεγχο δελτίων και παραλαβή αριθμών, στον χώρο της εκκίνησης.
09:00 – 09:30 Τεχνικό Συνέδριο στον χώρο της εκκίνησης. 
10:00 - 11:00 2 επίσημες αναγνωριστικές καταβάσεις – προπονήσεις.
11:00 – 11:30 Προκριματικός 
12:30 – 13:00 Τελικός 
13:15 Απονομές Επάθλων στους νικητές

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα (π.χ. καιρικές συνθήκες, συμμετοχές, κ.λ.π.). Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο Αλυτάρχης, ο Τεχνικός Επιτετραμμένος της Ε.Ο.Π. και η Αγωνόδικος Επιτροπή.

Ε.Ο. ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ