Υπερμαραθώνιος Παρθένου Δάσους Παρανεστίου

Υπερμαραθώνιος Παρθένου Δάσους Παρανεστίου

Σεπτέμβριος 04, 2013 - 15:29
Date: 
25/10/2013

Για 7η συνεχή χρονιά ο Δήμος Παρανεστίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Παρανεστίου (Κ.Δ.Ε.Π) και τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, προκηρύσσουν τους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή Virgin Forest Trail (V.F.T) και περιμένουν να σας υποδεχτούν από 25-27 Οκτωβρίου στο Παρανέστι Δράμας

Οι Αγώνες Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή (Virgin Forest Ultra Trail), για φέτος είναι:

1. Υπερμαραθώνιος Αγώνας Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή Virgin Forest Ultra Trail (V.F.U.T) 159.420 χιλιομέτρων
2. Υπερμαραθώνιος Αγώνας Νατούρα Trailrace (Nature Trailrace) 106.525   χιλιομέτρων
3. Μαραθώνιος Αγώνας Παρανέστιο Μονοπάτι (Paranesti Path) 46.297 χιλιομέτρων
4. Αγώνας Δρόμου Νέστος Trail (Nestos Trail) 10 χιλιομέτρων
5. Αγώνες Δρόμου Άλκιμων Παίδων ηλικίας 10-13 ετών και 14-17 ετών
6. Special VFT (αγώνες για άτομα με ειδικές ικανότητες)

Οι δύο πρώτοι αγώνες είναι αφιερωμένοι στα 100 χρόνια της απελευθέρωσης του Νομού και ανταποκρίνονται στο σύνθημα «χρόνος και μίλι, χρόνος και χιλιόμετρο»

Τα τεχνικά στοιχεία των αγώνων θα παρουσιαστούν παρακάτω.

Οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (Virgin Forest Trail), είναι μια ετήσια αθλητική συνάντηση-συνεύρεση αθλητών/τριων, εθελοντών, συνοδών, φίλων και διοργανωτών στην Οροσειρά της Ροδόπης - που έχει ανακηρυχθεί εθνικό πάρκο - και ειδικότερα στο κεντρικό τμήμα της, στη μοναδικής βιοποικιλότητας ορεινή περιοχή του Παρανεστίου του Νομού Δράμας, όπου βρίσκεται και το μοναδικό στην Ευρώπη Παρθένο Δάσος. Διεξάγονται δε για 7η συνεχή χρονιά φέτος.

Ο Δήμος Παρανεστίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η  Περιφερειακή Ενότητα Δράμας έχουν καθιερώσει τη διοργάνωση του αθλητικού γεγονότος, που εντάσσεται σ’ ένα πλαίσιο πράσινων δραστηριοτήτων, συνδεδεμένων με την περιβαλλοντική ευαισθησία και προσωπική εμπειρία, που σκοπό έχουν τη συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Με γνώμονα πάντα την αρτιότερη διοργάνωση, την ασφάλεια των συμμετεχόντων, την εξυπηρέτηση των αθλητών/τριων, τη ανάδειξη, διάσωση και προστασία παλιών μονοπατιών, γεφυριών και τη γνωριμία, επαφή των συμμετεχόντων με βιωματικό τρόπο με νέα υπέροχα τοπία και διαδρομές, ο αγώνας για το 2013 παρουσιάζει τις παρακάτω αλλαγές:

Οι αγώνες της διοργάνωσης, Παρανέστιο Μονοπάτι (P.P), NTR και VFUT έχουν κοινό κομμάτι κατά την εκκίνηση  και διαφορετικό κοινό κομμάτι κατά τον τερματισμό.
Μόνο το συνδετικό τμήμα της διαδρομής Σίλης – Πεζογέφυρας Αρκουδορέματος των αγώνων, Παρανέστιο Μονοπάτι (P.P), NTR και VFUT είναι κοινό τόσο κατά την ανάβαση όσο και κατά την κατάβαση των αθλητών/τριων, μήκους 4 περίπου χιλιομέτρων.
Προς αποφυγή μεγάλου κοινού τμήματος διαδρομών σχεδιάστηκαν νέες καταπληκτικές διαδρομές με γραφικά μονοπάτια. Όπως αυτό της Σίλης – Φυλάκιο Παγκάλου – Ζαρκαδιάς, άλλο κομμάτι κατά την εκκίνηση (άνοδος) και άλλο κατά τον τερματισμό (κάθοδος), για όλους τους αγώνες ή της Σίλης με την παράκαμψη της Οξιάς για το Παρανέστιο Μονοπάτι (Ρ.Ρ). Επίσης επανεντάχθηκαν στον σχεδιασμό των διαδρομών, τα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια της Λίμνης Πλατανόβρυσης και του Μεγάλου Ρέματος, αυτό της Γιουμουρλού καθώς και το ξεχωριστής ομορφιάς παραποτάμιο μονοπάτι του Νέστου.

Περισσότερα εδώ.

youtube://v/LeEXqAOjurI