Θεοδωράκεια 2014 - ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία

Θεοδωράκεια 2014 - ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία

Απρίλιος 08, 2014 - 15:01
Date: 
11/05/2014

Ο ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, σε συνεργασία με το  ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, και την υποστήριξη των:  «ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΑΤΟΥΝΑΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»,  Δημοτικά διαμερίσματα ΖΑΤΟΥΝΑΣ και ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ, του συνδέσμου Ζατουνιτών "ΣΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ", του συλλόγου των απανταχού Βαλτεσινιωτών "Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ" του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΑΛΤΕΣΙΝΚΟΥ και άλλων τοπικών φορέων, διοργανώνουν τον 5ο κατά σειρά λαϊκό αγώνα δρόμου, προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο:  «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2014».

Ημέρα διεξαγωγής θα είναι η Κυριακή 11 Μαϊου 2014 και η εκκίνηση θα γίνει στις 10:30 το πρωί από τη Ζάτουνα Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας.

Ο αγώνας έχει σύνθημα  «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» και σηματοδοτεί την επιστροφή στις αξίες της ζωής και τους αγώνες γι αυτές, όπως συναντώνται στο Αρκαδικό ιδεώδες.

Ο αγώνας περιλαμβάνει:

Δοκιμασία  αντοχής και ταχύτητας στη βόρεια πλευρά του Μαινάλου της μαγευτικής Αρκαδίας. Ξεκινά από το χωριό Ζάτουνα που φιλοξένησε τον Μίκη Θεοδωράκη τα δύσκολα χρόνια της νεότερης ιστορίας μας και τερματίζει στο  χωριό Βαλτεσινίκο που κι αυτό αποτέλεσε τόπο ανάλογης φιλοξενίας.

Οι δρομείς θα καλύψουν συνολικά απόσταση 24,4 χιλιομέτρων ακολουθώντας την κεντρική οδική διαδρομή (άσφαλτο), που ενώνει τα δύο χωριά, μέσα από Καρκαλού - Καμπέα και Σανατόριο Μάννας.
Ο αγώνας είναι ανοικτός στη συμμετοχή σε όσους αθλητές και αθλήτριες το επιθυμούν, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας και η υγεία τους το επιτρέπει.

Ο πρώτος στη γενική κατάταξη από τους άνδρες δρομείς και η πρώτη από τις γυναίκες θα κερδίσουν το ειδικό μπρούτζινο αγαλματάκι που φιλοτεχνεί και προσφέρει κάθε χρόνο δωρεάν για τον αγώνα, ο γνωστός γλύπτης Γιάννης Σουματζόγλου καθώς και  αναμνηστικό μετάλλιο ενώ θα στεφανωθούν με στεφάνι Αρκαδικής δρυός.

Ο δεύτερος και η δεύτερη, καθώς και ο τρίτος και η τρίτη άνδρας και γυναίκα  στη γενική κατάταξη, θα κερδίσουν αργυρό και χάλκινο αντίστοιχα αναμνηστικό μετάλλιο. Όλοι δε που θα λάβουν μέρος στον αγώνα θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.

Δρομείς ηλικίας κάτω των 18 ετών δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ  εδώ