Τελετή έναρξης 5ου παγκόσμιου πρωταθλήματος παγκρατίου στο Βλαχιώτη Λακωνίας (photos & videos)

Τελετή έναρξης 5ου παγκόσμιου πρωταθλήματος παγκρατίου στο Βλαχιώτη Λακωνίας (photos & videos)

Νοέμβριος 17, 2012 - 12:11

Την κήρυξη των αγώνων έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης- 500 αθλητές από 32 χώρες

Πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο κλειστό Γυμναστήριο του Βλαχιώτη Λακωνίας, στο δήμο Ευρώτα, η τελετή έναρξης του 5ου παγκοσμίου πρωταθλήματος Παγκρατίου. Μία τελετή που...μύριζε Ελλάδα από την αρχή μέχρι το τέλος καθώς κατάφερε να συνδυάσει την Αρχαία Ελλάδα με τη σύγχρονη αναδεικνύοντας την αγάπη και την κουλτούρα της χώρας μας για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου συμμετέχουν 32 χώρες και το αίτημα που υπάρχει πανελλαδικά και εκφράστηκε και από το δήμαρχο Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη είναι να γίνεται μόνιμα κάθε τέσσερα χρόνια το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο δήμο Ευρώτα. Ενώ ευχή όλων ήταν το άθλημα που ξεκίνησε και χάνεται στα βάθη της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και στο Θησέα να συμπεριληφθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα κάτι που δεν συμβαίνει... αφού απαιτείται μεγαλύτερη διάδοσή του και σε άλλες ακόμα χώρες.

Μεταξύ άλλων εκπλήξεων που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, τα χορευτικά που παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα , η 6χρονη σημαιοφόρος των αγώνων που παρέδωσε και την σημαία στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για να κηρύξει την έναρξη των αγώνων, η ομάδα του Νικοκλή που κέρδισε το χειροκρότημα αλλά και το μήνυμα στο τέλος της εκδήλωσης για την εθελοντική αιμοδοσία, αφού για δύο χρόνια στην Πελοπόννησο θα χτυπά η καρδιά της 6ης Αμφιοκτυονίας εθελοντών αιμοδοτών. Μάλιστα ο κ. Τατούλης και ο δήμαρχος Ευρώτα παρέλαβαν το λάβαρο της αμφικτυονίας.

Στους θεατές εκτός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, ο πρόεδρος του ΠΣ Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο ΠΣ Λάμπρος Μπούκλης, περιφερειακοί σύμβουλοι, οι δήμαρχοι Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης,ο δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης Σταύρος Κουκάκης, ο πρόεδρος της ΕΟΠΑ Ανδρέας Μαζαράκης, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών από τη Βόρεα Κορέα κ. Γιαν, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αιμοδοσίας κ. Πρωτόπαππας καθώς και οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και της Εκκλησίας.

Οι αγώνες που ξεκινούν σήμερα ολοκληρώνονται την Κυριακή και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό...

Δείτε στα βίντεο την υποδοχή των αντιπροσωπειών των χωρών- τις ομιλίες καθώς και το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης με μία υπέροχη επίδειξη του αθλήματος από μικρά παιδιά....

Πηγή: www.ArcadiaPortal.gr

youtube://v/_1Jnsxt6e1Q

youtube://v/YBObb3SX2Qw