Τα πιο κοσμοπολίτικα ski resorts!

Τα πιο κοσμοπολίτικα ski resorts!

Δεκέμβριος 19, 2011 - 12:21

Κάνε Χριστούγεννα ζώντας το πιο λευκό παραμύθι!

Σκίζεις τις πίστες σαν άλλος Ted Ligety ή βρίσκεσαι στο αρχικό στάδιο της γνωριμίας σου με το άθλημα; Απολαμβάνεις οικογενειακές διακοπές σε low profile προορισμούς ή είσαι από τους κοσμοπολίτες που δεν μπορούν να απαρνηθούν την πολυτέλεια ούτε στην πιο ψηλή βουνοκορφή; Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, έφτασε η ώρα να ζήσεις μια full extra εμπειρία σε φόντο... λευκό μέσα από τις top προτάσεις που βρήκαμε για εσένα!

COURCHEVEL, ΓΑΛΛΙΑ

Θα σου αρέσει: Γιατί θα σκίζεις τις πίστες του διάσημου resort παρέα με A-listers του διεθνούς jet set. Πρόκειται για το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο των Γαλλικών Άλπεων (190 χλμ. από Γενεύη), όπου θα γευματίσεις σε εστιατόρια με αστέρια Michelin, θα ψωνίσεις σε chic boutiques και θα χαλαρώσεις σε ατμοσφαιρικά spas.

Δεν θα σου αρέσει: Σε περίπτωση που το επισκεφθείς την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Οι τιμές εκτοξεύονται στα ύψη, καθώς «πλημμυρίζεται» από Ρώσους που απολαμβάνουν τις πρωτοχρονιάτικες διακοπές τους.

Διαμονή: Στο 5* Le Saint Roch, στο κέντρο της Courchevel, απλώς θα ζήσεις το παραμύθι των ονειρεμένων διακοπών. Τιμή: Από €580 το deluxe δίκλινο με πρωινό (Piste de Bellecote, tel. +33 479 080 266, www.lesaintroch.com). Εναλλακτικά, πιο οικονομική πρόταση αποτελεί το 3* Les Monts Charvin, στεγασμένο σε ένα παλιό chalet της Σαβοΐας. Τιμή: Από €150 το δίκλινο. (Τel. +33 479 041 910,www.lesmontscharvin-courchevel1850.com)

Πώς θα πας: Mε απευθείας πτήσεις της Swiss (www.swiss.com) και κόστος από €229/άτομο με επιστροφή και φόρους, προσεγγίζεις τη Γενεύη. Στην Courchevel θα φτάσεις με λεωφορείο από το αεροδρόμιο της ελβετικής πόλης σε 3 ώρες και κόστος από €77/άτομο (απλή διαδρομή).

 

ST. MORITZ, ΕΛΒΕΤΙΑ

Θα σου αρέσει: Εδώ, 215 χλμ. από τη Ζυρίχη, θα βρεις συγκεντρωμένη την αφρόκρεμα των celebrities από όλους τους χώρους και θα γευματίσεις σε διπλανά τραπέζια μαζί τους που ανήκουν σε elegant εστιατόρια.

Δεν θα σου αρέσει: Για τις μεταφορές σου στις πίστες θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις λεωφορείο.

Διαμονή: Σε ένα από τα 184 luxurious δωμάτια του 5* Kempinski Grand Hotel Des Bains, που μοιάζει με παραμυθένιο κάστρο. Τιμή: Από €448 το δίκλινο με πρωινό. (Via Mezdi 27, tel. + 41 81 8383 838,www.kempinski.com) Διαφορετικά, προτίμησε το 4* Hotel Chesa Spuondas, με διακόσμηση που συνδυάζει τις αντίκες με το μοντέρνο στοιχείο. Τιμή: Από €171 το δίκλινο με πρωινό. (St. Moritz, tel. +41 81 8336 588, www.chesaspuondas.ch)

Πώς θα πας: Με απευθείας πτήσεις της Swiss (www.swiss.com) προσεγγίζεις τη Ζυρίχη με κόστος από €213/άτομο με επιστροφή και φόρους. Το ταξίδι από την ελβετική πρωτεύουσα για το θέρετρο με τρένο (www.sbb.ch) διαρκεί 3,5 ώρες και το κόστος ανά άτομο για απλή διαδρομή είναι στα €30.

 

KITZBUHEL, ΑΥΣΤΡΙΑ

Θα σου αρέσει: Εκτός από τα κοσμοπολίτικα vibes, το χαρακτηρίζει και το καλό φαγητό του. Μάλιστα, σε κάθε ένα από τα αμέτρητα εστιατόρια που βρίσκονται εδώ, τα kaiserchmarrn (τοπικά pancakes με κρέμα) εμφανίζονται στο τέλος κάθε γεύματος είτε τα ζητήσεις, είτε όχι!

Δεν θα σου αρέσει: Οι απότομες πλαγιές του μπορεί να φοβίσουν εκείνους που δεν φημίζονται για τις καλές επιδόσεις τους στο σκι.

Διαμονή: Σε ένα από τα 82 cozy δωμάτια του Grand Tirolia Golf & Ski Resort, θα απολαύσεις υπηρεσίες 5*. Τιμή: Από €214 το δίκλινο με πρωινό (Eichenheim 8-9, tel. +43 535 666 615, www.grand-tirolia.com). Καλή επιλογή επίσης το 4* Hotel Goldener Greif, μόλις 5΄ με τα πόδια από τα τελεφερίκ. Τιμή: Από €190 το δίκλινο με πρωινό. (Hinterstadt 24/Schulgasse 3, tel. +43 535 664 311, www.hotel-goldener-greif.at)

Πώς θα πας: Με πτήσεις της Swiss (www.swiss.com) και ενδιάμεσο τη Ζυρίχη, θα φτάσεις στο Σάλτσμπουργκ με €343/άτομο (με επιστροφή και φόρους). Από εκεί με δρομολόγια του OBB (www.oebb.at) σε 6 ώρες και τιμή εισιτηρίου €19/άτομο, προσεγγίζεις το Kitzbuhel.

 

VAL D' ISERE, ΓΑΛΛΙΑ

Θα σου αρέσει: Για τα απίστευτα πάρτι που λαμβάνουν χώρα με το που κατέβεις τις πίστες. Δεν χρειάζεται να περιμένεις το βράδυ για να ζήσεις έντονο nightlife, εδώ η νύχτα ξεκινά από το... απόγευμα.

Δεν θα σου αρέσει: Σε περίπτωση που έχεις συγκεκριμένο budget, εδώ θα ξεφύγεις λίγο, γιατί βρίσκεσαι σε ένα από τα μεγαλύτερα resorts του κόσμου, 187 χλμ. από τη Γενεύη.

Διαμονή: Στο 3* Bellier, πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο της περιοχής και τα lifts. Τιμή: Από €200 το δίκλινο με ημιδιατροφή (Val d' Isere, tel. +33 479 060 377, http://hotelbellier.com). Εναλλακτικά, το Le Savoie προσφέρει μια αξέχαστη 5* διαμονή. Τιμή: Από €375 το δίκλινο με πρωινό. (Avenue Olympique, tel. +33 479 000 115, www.lesavoie.fr)

Πώς θα πας: Mε απευθείας πτήσεις της Swiss (www.swiss.com) και κόστος από €229/άτομο με επιστροφή και φόρους, φτάνεις στη Γενεύη. Το resort με λεωφορείο προσεγγίζεται σε 3,5 ώρες με κόστος από €57/άτομο (απλή διαδρομή).

 

AROSA, ΕΛΒΕΤΙΑ

Θα σου αρέσει: Γιατί θα χαλαρώνεις με... στυλ, όπως όλοι οι επισκέπτες του στα high-lux ξενοδοχεία (για τα οποία και φημίζεται), μετά από μια περιπετειώδη ημέρα στις πλαγιές των Ελβετικών Άλπεων, 160 χλμ. νοτιοανατολικά της Ζυρίχης.

Δεν θα σου αρέσει: Αν ψάχνεις... προκλητικές διαδρομές. Διαθέτει κυρίως μπλε (ιδιαίτερα βατές) και κόκκινες πίστες (μέτριας δυσκολίας).

Διαμονή: Στο 5* Arosa Kulm Hotel & Alpin Spa εσωκλείεται η πεμπτουσία της απόλαυσης και της πολυτέλειας. Τιμή: Από €520 το δίκλινο με πρωινό (Innere Poststrasse, tel. +41 813 788 888,www.arosakulm.ch/de). To Hotel Cristallo προσφέρει 3* υπηρεσίες με low budget όρους. Τιμή: Από €150 δίκλινο με πρωινό (με ελάχιστο διανυκτερεύσεων 5 βράδια). (Familie Twietmeyer, tel. +41 813 786 868,www.cristalloarosa.ch)

Πώς θα πας: Με πτήσεις της Swiss (www.swiss.com) και ενδιάμεσο τη Ζυρίχη, θα φτάσεις στο Σάλτσμπουργκ με €343/άτομο με επιστροφή και φόρους. Από εκεί, με δρομολόγια του τρένου (www.sbb.ch) και €21/άτομο (απλή διαδρομή) σε 3 ώρες είσαι στο Arosa.

Περισσότερα στο travelstyle.gr