Πρόγραμμα Φώτων 2012 από την Trekking Ανατολικής Θεσσαλίας

Πρόγραμμα Φώτων 2012 από την Trekking Ανατολικής Θεσσαλίας

Δεκέμβριος 21, 2011 - 12:07

Πρόγραμμα Φώτων με Multiactivities στο Δάσος Πολυδενδρίου & Rafting στο Βερνέζι ή Canoe στο Δέλτα Πηνειού, τοξοβολία - Bird watching

Περιγραφή

Ταξίδι στης Ελλάδας... το κέντρο!

Περιπλανηθείτε στους γραφικούς οικισμούς του Κισσάβου ή του Ολύμπου και γνωρίστε ανθρώπους, ήθη, έθιμα και παραδοσιακές τοπικές γιορτές.

Παρατηρήστε τη φύση να ζωγραφίζει εξαιρετικής ομορφιάς τοπία, που συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό.

Εξερευνήστε τις επιβλητικές βουνοκορφές του Κισσάβου, του Ολύμπου & του Μαυροβουνίου που εναλλάσσονται αρμονικά με τις απέραντες παραλίες του Αιγαίου.

Απολαύστε τις τοπικές παραδοσιακές γεύσεις, δοκιμάστε τα αγνά ντόπια προϊόντα, γευθείτε υπέροχα τοπικά κρασιά και το ανεπανάληπτο τσίπουρο στις γραφικές ταβέρνες της περιοχής.

Νιώστε τη φύση παντού δίπλα σας, στης Ελλάδας το κέντρο!

Η Trekking Hellas Αν. Θεσσαλίας σας περιμένει και αυτές τις γιορτές με ένα πρόγραμμα γεμάτο «δράση», «μυρωδιές» και «χρώματα»!

 

Πρόγραμμα

Πέμπτη 5/1

Άφιξη με το δικό σας μεταφορικό μέσο σε ένα από τα γραφικά χωριά της Αν. Θεσσαλίας. Τακτοποίηση στα δωμάτια που έχουμε κρατήσει για εσάς.

Σημείωση: Η κράτηση σε παραδοσιακό ξενώνα, ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπως και το χωριό, θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα των περιοχών, λόγω εποχής. 

Παρασκευή 6/1  

Το πρωί μπορείτε να παρακολουθήσετε την παραδοσιακή ρίψη του σταυρού στα νερά του λιμανιού του Αγιοκάμπου!

Δάσος Πολυδενδρίου - Τrekking, Μountain Βike & Bird Watching

 

Στο κέντρο των Μύθων, των Παραδόσεων, της Ιστορίας, τo τέως Βασιλικό δασόκτημα Πολυδενδρίου, έκτασης τριανταπέντε χιλιάδων στρεμμάτων, προκαλεί τους επισκέπτες του να συμμετάσχουν σε ένα ειδυλλιακό «ταξίδι» στο κατάφυτο Μαυροβούνι.

Οι συνοδοί της Trekking Hellas θα σας συνοδεύσουν πεζοπορώντας από τον ναό της Παναγίας σε μονοπάτι μικρής δυσκολίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχετε τη δυνατότητα να παρατηρήσετε συγκεκριμένα είδη της χλωρίδας και πανίδας του Δάσους και να απολαύσετε τη θέα των ακτών του Ανατολικού Αιγαίου. Επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι στον Ναό για να συνεχίσουμε την περιήγησή μας από το χωμάτινο ποδηλατοδρόμο του Δάσους με ορειβατικά ποδήλατα (προαιρετικό) και να ολοκληρώσουμε κυκλικά τη διαδρομή έως τον Ιερό Ναό της Παναγίας. Θα επιδοθούμε στο άθλημα της τοξοβολίας και θα πάρουμε ένα ελαφρύ πικνίκ μας στον αύλιο χώρο της Παναγίας.

Δραστηριότητα ιδανική για οικογένειες και παιδιά!

Σάββατο 7/1 

Rafting στον Πηνειό (περιοχή Βερνέζι)

Κατάβαση ποταμών με φουσκωτές βάρκες (RAFT) 8 ατόμων και έναν επαγγελματία οδηγό Raft. Μια απαιτητική κατάβαση στα στενά του Πηνειού (περιοχή Βερνέζι) σε ένα από τα καλύτερα ποτάμια για Rafting στην Ελλάδα. Τα περισσότερα περάσματα 3ου και 4ου βαθμού.

Μία απαιτητική κατάβαση στα στενά του Πηνειού (περιοχή Βερνέζι). Σε όλο το μήκος αυτού του τμήματος, τα περάσματα είναι συνεχόμενα με μικρά μόνο διαστήματα ομαλής ροής. Σημαντικό στοιχείο ο όγκος νερού του ποταμού. Η εμπειρία θα είναι μοναδική και η αδρεναλίνη θα ανέβει κατακόρυφα!!!  Στο τέλος της κατάβασης, στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μας, θα επιδοθούμε στο άθλημα τηςτοξοβολίας και θα έχουμε μπάρμπεκιου και ζεστά ροφήματα.  

*Σε περίπτωση ακατάλληλης στάθμης νερών του ποταμού, θα υλοποιηθεί:

Canoe Kayak, Τοξοβολία & Bird Watching στο Δέλτα Πηνειού με μπάρμπεκιου

Άφιξη με το δικό σας μεταφορικό μέσο στο χωριό Παλαιόπυργος, όπου με τους επαγγελματίες οδηγούς της Trekking Hellas και με τη συνοδεία τους θα ξεκινήσουμε την κατάβαση στον πλούσιο βιότοπο του ποταμού Πηνειού μέχρι τις εκβολές στο Αιγαίο. Μία διασκεδαστική δραστηριότητα, με διθέσια canoe-kayak, ιδανική για όλους. Η κατάβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες και καταλήγει στο σημείο Στρίντζος, απέραντη αμμώδη παραλία, όπου θα μας περιμένει ένα απολαυστικό μπάρμπεκιου. Παράλληλα θα εξασκηθούμε στην τοξοβολία και θα χαρούμε την παρατήρηση πουλιών (bird watching)!

(Ο υδροβιότοπος του Δέλτα προστατεύεται από τη συνθήκη RAMSAR και αποτελεί μόνιμο ενδιαφέρον ερευνητών. Στο Δέλτα εμφανίζονται τουλάχιστον 225 είδη πουλιών, ενώ συχνά τα φλαμίνγκο, οι ερωδιοί και οι κορμοράνοι κάνουν με την παρουσία τους μαγευτικό το τοπίο. Η περιοχή αποτελεί και έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς για τα αποδημητικά πουλιά.)

Κυριακή 8/1 – Ελεύθερη μέρα 

Αναχώρηση

 

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας:  Δεύτερο ζευγάρι πρόχειρα παπούτσια που θα βραχούν, μαγιό ή δεύτερα εσώρουχα, μικρό σάκο για προσωπικά είδη, μία πετσέτα, άνετα ρούχα εποχής, καπέλο, φωτογραφική μηχανή, κέφι και διάθεση για διασκέδαση.

 

Προτάσεις της trekking Hellas:

Για καφέ ή ποτό στην Ακτή Spitaki, στην παραλία της Βελίκας, με φόντο τον Κίσαβο και θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου!

 

Προτεινόμενες διαδρομές για περιήγηση μόνοι σας:

1. Μοναστήρι Ανατολής-Ανατολή

2. Τα αρχοντικά της Αγιάς και του Μεταξοχωρίου, Μεγαλόβρυσο, οι Βράχινες 

    Σπηλιές των Αγ. Αναργύρων, το Ρωμαϊκό Λουτρό, Γεφύρι, Παρθεναγωγείο

3. Κόκκινο Νερό (πηγή φυσικού ανθρακούχου νερού)-Βυζαντινό 

    Γεφύρι-Καρίτσα- Αριόπρινο-Γεφύρι Ομολίου

4. Επίσκεψη σε ένα από τα γραφικά χωριά της περιοχής: Σκήτη και γύρο λίμνης

5. Κοιλάδα Τεμπών- Αμπελάκια

 

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8

 

Τιμή/άτομο (με άφιξη Πέμπτη – 3 διανυκτερεύσεις): 

Διαμονή σε παραδοσιακούς Ξενώνες της περιοχής:

Με δραστηριότητα Rafting 192,50 € /άτομο

Με δραστηριότητα Canoe 177,50 € /άτομο

Τιμή/άτομο (με άφιξη Παρασκευή – 2 διανυκτερεύσεις): 

Διαμονή σε παραδοσιακούς Ξενώνες της περιοχής

Με δραστηριότητα Rafting 155€ /άτομο

Με δραστηριότητα Canoe 140€ /άτομο

 

 

Περιλαμβάνει:

-          2ή3 διανυκτερεύσεις με πρωινό,

-          2 δραστηριότητες,

-          έμπειρους συνοδούς,

-          όλον τον απαραίτητο εξειδικευμένο εξοπλισμό για τις δραστηριότητες (Canoe στο Δέλτα του Πηνειού, ή Rafting στο Βερνέζι & Multiactivity στο Δάσος Πολυδενδρίου), 

-          μπάρμπεκιου μετά το Canoe στο Δέλτα του Πηνειού (πλήρες γεύμα) ή το Rafting στο Βερνέζι,

-          πικνίκ (ελαφρύ γεύμα) μετά το Multiactivity στο Δάσος Πολυδενδρίου,

-          τοπικές μετακινήσεις (όπου απαραίτητες),

-          ασφάλιση αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνει:

Ότι δεν αναφέρεται ρητά πιο πάνω.

 

Προσφορά

Σ’ αυτό το πρόγραμμα η δραστηριότητα (Multiactivity στο Δάσος Πολυδενδρίου) προσφορά στα 25ε.

 

Για πληροφορίες - κρατήσεις www.mammal.gr - email: trekking@mammal.gr

Κιν. 6981442158 Ζωή