«The Peloponnesian Challenge»: Ο γύρος της Πελοποννήσου με καταμαράν και ποδήλατο (pics,vid)

«The Peloponnesian Challenge»: Ο γύρος της Πελοποννήσου με καταμαράν και ποδήλατο (pics,vid)

Οκτώβριος 08, 2020 - 21:06

Πρόκληση ήταν για την ομάδα του Arcas Travel Services να διοργανώσει ένα περιπετειώδη δεκαήμερο γύρο στην Πελοπόννησο.

Ο γύρος αυτός δεν έγινε με ένα άνετο όχημα, αλλά πάνω στις δύο ρόδες του ποδηλάτου και πάνω σε ένα αγωνιστικό καταμαράν F-18.

Η ιδέα γεννήθηκε το 2015 όταν ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής και ιδιοκτήτης της εταιρίας Αrcas Travel Services,  θέλησε να διοργανώσει το «The Peloponnesian Challenge». Πρόκειται για έναν αυτοσχέδιο αγώνα ανάμεσα σε μία ομάδα ποδηλατών από το Ηνωμένο Βασίλειο και σε μία ομάδα ιστιοπλόων αποτελούμενη από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο και το στενό του φίλο Κώστα Μπέζο.

Η όλη προσπάθεια έγινε για την προώθηση του τουρισμού και των μοναδικών τοπίων της Πελοποννήσου και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού της Πελοποννήσου και τον πρόεδρο κ. Μαρινάκο.

Ο αγώνας αυτός μαγνητοσκοπήθηκε από τους διοργανωτές και έγινε ένα 15λεπτο ντοκιμαντέρ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση τουριστών στην Πελοπόννησο.

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα  ήταν το Κατάκολο Ηλείας, το λιμάνι της Ολυμπίας για τους ναυτικούς. Υπήρχαν μόνο δύο κανόνες. Και οι δύο ομάδες έπρεπε να ακολουθούν την ακτογραμμή και να αγωνίζονται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι περιοχές  από όπου πέρασαν οι ποδηλάτες και οι ιστιοπλόοι ήταν το Αίγιο, το Διακοφτό, το Κανάλι Κορίνθου, ο Πόρος, η Επίδαυρος, το Πόρτο Χέλι, οι Σπέτσες, η Ύδρα, το Ναύπλιο, το Άστρος, το Λεωνίδιο, η Μονεμβασιά, η Ελαφόνησος, το Γύθειο, η Μάνη, η Καλαμάτα, η Κορώνη, η Μεθώνη, η Πύλος, η Φοινικούντα και η Κυπαρισσία.
 
Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 και κατευθύνθηκαν βόρεια. Οι ναυτικοί έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις διαφορετικές προκλήσεις, αφού έπλεαν μέσα στην καταιγίδα, χωρίς φώτα, σε μία φουρτουνιασμένη θάλασσα για 12 ώρες, ενώ η μεγαλύτερη πρόκληση των ποδηλατών ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες και τα μεγάλα ανηφορικά μέρη.

Στόχος των διοργανωτών είναι το βίντεο αυτό να φτάσει σε εκθέσεις τουρισμού ανά τον κόσμο και να δείξει ότι η Πελοπόννησος δεν είναι μόνο για μαζικό τουρισμό, αλλά προσφέρεται και για τον εναλλακτικό τουρισμό.
 
Δείτε στο πρώτο βίντεο την σημερινή συνέντευξη του Χρήστου και στο δεύτερο βίντεο, το ντοκιμαντέρ που ανέβηκε τον Ιούνιο του 2020

ΑrcadiaPortal.gr «The Peloponnesian Challenge»: Ο γύρος της Πελοποννήσου με καταμαράν και ποδήλατο

The Peloponnesian Challenge