Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX Μεγαλόπολη 2014

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX Μεγαλόπολη 2014

Μάιος 14, 2014 - 18:05

Ο Δημήτρης Κοντολέτας νικητής στη Μεγαλόπολη, σπάει το σερί νικών του Παναγιώτη Κουζή.

Σε πλήρη εξέλιξη, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross του 2014 καταφθάνει στην πίστα της Μεγαλόπολης για τον τρίτο φετινό του γύρο. Πλήθος κόσμου βρίσκεται τόσο πίσω από τη μπάρα της εκκίνησης, όσο και στις κερδίκες της γνωστής πίστας της Αρκαδίας. Ο αγώνας αποτελεί μια γιορτή του Ελληνικού motocross, με μάχες σε όλες τις κατηγορίες στην τεχνική και γρήγορη πίστα.

Πολύ κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ηλεία, ο νεαρός Δημήτρης Κοντολέτας, ο οποίος φέτος διανύει την πρώτη του ολοκληρωμένη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία ΜΧ1, δείχνει από την πρώτη στιγμή αποφασισμένος να πετύχει αυτό για το οποίο παλεύει τη φετινή χρονιά. Το ξεκίνημα του πρώτου σκέλους της κατηγορίας ΜΧ1 τον βρίσκει να προηγείται, αλλά έχει στο κατόπι του τον Παναγιώτη Κουζή, τον αναβάτη που φέτος έχει κλέψει όλες τις νίκες της κατηγορίας. Η μάχη των δύο πρωτοπόρων κρατά λίγο, με τον Παναγιώτη Κουζή να περνά σύντομα μπροστά. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως ο ψηλόλιγνος αναβάτης της Honda, Παναγιώτης Κουζής, θα προχωρούσε άνετα στην πέμπτη του νίκη, ένα του λάθος στον πέμπτο κατά σειρά γύρο τον οδηγεί σε μία θεαματική πτώση.

[Ο Δημήτρης Βαγγελάκος στον αέρα με την μηχανή του Yamaha στον αγώνα της Μεγαλόπολης, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2014.]
Ο Δημήτρης Βαγγελάκος στον αέρα© Thodoris Ermilios

Με την μοτοσυκλέτα του φανερά λαβωμένη, ο Παναγιώτης Κουζής συνεχίζει τον αγώνα, αλλά έχει μείνει αρκετά πίσω. Από την έκτη θέση, μάχεται με πείσμα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μέχρι που το πέσιμο της καρώ σημαίας τον βρίσκει στην τρίτη θέση. Η στιγμή του Δημήτρη Κοντολέτα έχει φτάσει. Μετά από σκληρή και εντατική προετοιμασία, όλο το προηγούμενο διάστημα, είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Δημήτρης Κοντολέτας κερδίζει αγώνα της ΜΧ1. Ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές του αγώνα, στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης του πρώτου σκέλους, σχεδόν αθόρυβος ο Δημήτρης Βαγγελάκος συνεχίζει την προσπάθειά του στο φετινό πρωτάθλημα και ανταμείβεται με μία ακόμη άνοδο στο βάθρο.

Λίγη ώρα αργότερα, στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας, ο Παναγιώτης Κουζής θέλει να πάρει την εκδίκησή του και το καταφέρνει. Κερδίζει το δεύτερο σκέλος, έχοντας όμως τον Δημήτρη Κοντολέτα ακριβώς πίσω του. Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από τα δύο σκέλη χαρίζουν, για πρώτη φορά την φετινή σεζόν, την νίκη της ΜΧ1 στον Δημήτρη Κοντολέτα, ο οποίος πανηγυρίζει έντονα και αργότερα σπεύδει με θερμά λόγια να ευχαριστήσει την πολυπληθή ομάδα τους. Είναι το καλύτερο ψυχολογικό μπουστάρισμα για το νεαρό αθλητή από την Ηλεία, ο οποίος έτσι θα μπορέσει να παλέψει ακόμη πιο σκληρά για το υπόλοιπο της σεζόν.

[Ο Γιώργος Αρβανίτης νικητής στην MX2 στον αγώνα της Μεγαλόπολης, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2014.]
Ο Γιώργος Αρβανίτης νικητής στην MX2© Thodoris Ermilios

Την ίδια στιγμή, στην κατηγορία ΜΧ2 των μικρότερων σε κυβισμό μοτοσυκλετών, τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα. Επάνω στη νέα του φετινή μοτοσυκλέτα της Yamaha, ο Σερραίος Γιώργος Αρβανίτης φαίνεται επιτέλους να είναι σε θέση σε κάθε αγώνα να αναδεικνύει την ταχύτητα και το ταλέντο του. Με φόρα και πάθος από τα χρονομετρημένα του Σάββατου, ο νεαρός αναβάτης πέτυχε τον καλύτερο χρόνο όλων των κατηγοριών, δείχνοντας πως δύσκολα κάποιος θα τον πιέσει για τη νίκη. Ο Γιώργος Αρβανίτης κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα της Μεγαλόπολης, οδηγώντας θεαματικά και αποφασισμένα. Ιδιαίτερα στο πρώτο σκέλος, όπου η εκκίνησή του ήταν μέτρια, αναγκάστηκε να προσπεράσει αρκετούς από τους πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος, δείχνοντας περισσότερο από κάθε άλλη φορά πως άξιζε τις δύο του νίκες. Τις δύο υπόλοιπες θέσεις του βάθρου στα αντίστοιχα σκέλη μοιράστηκαν οι Παναγιώτης Παπίλας και Γιάννης Τουρατζίδης, με τονΜανώλη Κρητικό να είναι για άλλη μια φορά ιδιαίτερα γρήγορος αλλά ασταθής στην απόδοσή του, παίρνοντας δύο τέταρτες θέσεις.

[Ο Καπέλης και Μπιρλής με τα quad τους στον αγώνα της Μεγαλόπολης, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2014.]
Ο Καπέλης και Μπιρλής με τα quad τους© Thodoris Ermilios

Στις λοιπές βασικές κατηγορίες του πρωταθλήματος, ο Σταμάτης Δημολιάνης μοιράστηκε τις νίκες της κατηγορίας Open με τον Στάμο Λυρίου, την στιγμή που ο Γιώργος Καπέλης κυριάρχησε στην κατηγορία των Quad. Η συνέχεια του φετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος motocross θα δοθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μάη (31/5 – 1/6), στην πίστα της Κοζάνης, με διοργανώτρια λέσχη το ΟΔΙΚΟ.

Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα
ΜΧ1
1. Δημήτρης Κοντολέτας – Yamaha: 45 βαθμοί
2. Παναγιώτης Κουζής – Honda: 41 βαθμοί
3. Δημήτρης Βαγγελάκος – Yamaha: 36 βαθμοί

MX2
1. Γιώργος Αρβανίτης – Yamaha: 50 βαθμοί
2. Παναγιώτης Παπίλας - Honda: 36 βαθμοί
3. Γιάννης Τουρατζίδης – Yamaha: 36 βαθμοί