Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργάνωσε πεζοπορική εξόρμηση στο Λεωνίδιο (vid)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργάνωσε πεζοπορική εξόρμηση στο Λεωνίδιο (vid)

Σεπτέμβριος 11, 2020 - 08:55

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργάνωσε πεζοπορική εξόρμηση στο Λεωνίδιο, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020. Μαζί με μέλη του Συλλόγου Σ.Ο.Κ. ''Σπηλαιολόγοι Ορειβάτες Κυνουρίας'' πεζοπορήσαμε στο μονοπάτι που συνδέει το Λεωνίδιο με τα Πέρα Μέλανα το οποίο έχει τη σήμανση του Parnon Trail (το αστέρι των Τσακώνων) και αποτελεί τον κορμό του. Είναι ιδανική διαδρομή για να γνωρίσουμε τα μονοπάτια της Κυνουρίας που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Αφετηρία είναι το Λεωνίδιο και το νεοκλασσικό κοιμητήριο των Αγίων Πάντων με τα μαρμάρινα έργα τέχνης του περίφημου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και πολλά ταφικά μνημεία που κατασκεύασαν Τήνιοι καλλιτέχνες. Ακολουθήσουμε το παλιό μονοπάτι καλντερίμι - με το οποίο επικοινωνούσε το Λεωνίδιο με την Πραγματευτή, τα Μέλανα, τον Τυρό και τα γύρω χωριά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς τα τριγύρω υψώματα και το απέραντο γαλάζιο στον Αργολικό Κόλπο και το Μυρτώο πέλαγος.

Τέλος, ακολούθησε κολύμπι σε μία από τις παραλίες της Νότιας Κυνουρίας που είναι γνωστό ότι είναι προικισμένες από τη φύση με κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά.  

παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί..

Εξόρμηση στο Λεωνίδιο και στη Νότια Κυνουρία (video)