Ο Miles Daisher κερδίζει παγκόσμιο ρεκόρ με 63 base jumps σε 24 ώρες! (pics, vid)

Ο Miles Daisher κερδίζει παγκόσμιο ρεκόρ με 63 base jumps σε 24 ώρες! (pics, vid)

Οκτώβριος 05, 2020 - 10:28

Ο Miles Daisher εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό, θερινό ηλιοστάσιο. Twin Falls - Αϊντάχο - Ώρα: 10:40 το βράδυ. Η τελευταία ηλιαχτίδα χάθηκε πίσω από την Perrine Bridge "κλείνοντας" τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. Ο παγκόσμιας φήμης BASE jumper, Miles Daisher φόρεσε το φακό στο κεφάλι του και σκαρφάλωσε πάνω στα βράχια για να κάνει το 35ο του άλμα από τα 148 μέτρα ύψος. Είχε ακόμα όμως άλλες 12 γεμάτες ώρες με άλματα και αναρριχήσεις.

Έχοντας ήδη στην κατοχή του το Παγκόσμιο Ρεκόρ για τα περισσότερα BASE jumps στον κόσμο (4.520) καθώς και τα περισσότερα μέσα σε ένα χρόνο (737), ο Daisher εκμεταλλεύτηκε το θερινό ηλιοστάσιο για να σπάσει το ρεκόρ που του είχε ξεφύγει: τα περισσότερα BASE jumps -που έχουν γίνει με ανθρώπινη δύναμη- μέσα σε 24 ώρες, ένα ρεκόρ που το έφτασε στα 63 άλματα!

Το BASE jump που γίνεται με ανθρώπινη δύναμη είναι ένα άλμα στο οποίο ο άλτης πρέπει να περπατήσει ή να σκαρφαλώσει στο σημείο που θα κάνει το άλμα χωρίς κάποια μηχανική βοήθεια. Για την ακρίβεια, μετά τα 63 άλματα, ο Daisher είχε σκαρφαλώσει πάνω από 9.332μ. μέσα σε 24 ώρες. Για να καταλάβεις, η κορυφή του Έβερεστ είναι στα 8.848μ. Ή αλλιώς στη γλώσσα του Daisher, 60 BASE jumps.

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος", μας είπε ο Daisher μετά το ρεκόρ του. "Κατάφερα 63 BASE jumps μέσα σε 24 ώρες. Χαίρομαι που τα κατάφερα μιας και 60 άλματα είναι πιο πολύ από το ύψος του Έβερεστ. Ήταν όμως μια ομαδική προσπάθεια. Είχα μαζί μου τους team-mates μου από την Red Bull Air Force και με βοήθησαν μερικοί από τους καλύτερους BASE jumpers του πλανήτη."

Δεν είναι τυχαίο πως ο Daisher μένει κοντά στην Perrine Bridge. Η γέφυρα που έχει 148μ. ύψος, είναι η Μέκκα για τους BASE jumpers. Κι αυτό γιατί επιτρέπεται το BASE jumping όλο το χρόνο χωρίς κάποια ειδική άδεια.

Ο Miles Daisher γεμάτος με ενέργεια και αυτοπεποίθηση από τα high-fives, κατάφερε να κάνει 20 άλματα μέσα στο σκοτάδι. Μέχρι το ξημέρωμα, είχε αρχίσει να φτάνει το προσωπικό του ρεκόρ στα 57 άλματα και η ελπίδα να ξεπεράσει το ρεκόρ των 61 αλμάτων του Danny Weiland ήταν πολύ μεγάλη. Στις 9:35 το πρωί -μετά από 22 ώρες γεμάτες με άλματα και αναρριχήσεις- ο Daisher πήρε το στέμμα του πιο πετυχημένου BASE jumper στην ιστορία του αθλήματος.

Πηγή: www.redbull.com/gr-el

Miles Daisher sets World Record with 63 BASE Jumps in 24 Hours!