Ο άθλος επιτεύχθηκε! 10.000 υψομετρικά, 300 χιλιόμετρα, 18 ώρες συνεχόμενες ποδηλασία στο βουνό

Ο άθλος επιτεύχθηκε! 10.000 υψομετρικά, 300 χιλιόμετρα, 18 ώρες συνεχόμενες ποδηλασία στο βουνό

Ιούνιος 04, 2020 - 18:13

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και ο Τάκης Ξουρής πέτυχε το "Εxtreme Εveresting": Την ανάβαση-κατάβαση του βουνού 14 φορές μέσα στη μέρα, συμπληρώνοντας 300 χλμ.,σαν να έφτανε στο Έβερεστ.

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου χτες και για μένα ήταν η προσπάθεια για την συμβολική "κατάκτηση του Everest" και κάτι παραπάνω, με την κάλυψη 10.000 μέτρων υψομετρικης διαφοράς με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου και της πολιτείας για την χρήση του ποδήλατου.

«Η προσπάθειά μου αυτή ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με επιτυχία αλλά η πραγματική επιτυχία, ήταν η εμφάνιση γύρω στις 8μιση το απόγευμα του Υπουργού Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με ποδήλατο, για να μεταδώσει το μήνυμα στα ΜΜΕ κάνοντας κι αυτός κάποια χιλιόμετρα στον Υμηττό, δίνοντας έτσι δημοσιότητα στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι αυτά τα χρόνια για αλλαγή του τρόπου ζωής του Έλληνα.

»Σας ευχαριστώ όλους που είσαστε εκεί και με βοηθήσατε ο καθένας με τον τρόπο του. Ήταν πολύ συγκινητικό.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς.»
 

 

Η Τρίπολη είναι μια πόλη που διασχίζεται με το ποδήλατο από άκρη σε άκρη σε 10 λεπτά και ο εν λόγω κύριος ανέβηκε από τη θάλασσα πιο ψηλά και από το Έβερεστ με το ποδήλατο μέσα σε μία μέρα. Εμείς οι Τριπολίτες τι δικαιολογία έχουμε για να μην χρησιμοποιούμε κάθε μέρα το ποδήλατο ως μέσω μετακίνησης και αναψυχής στην όμορφη πόλη μας;