Ο 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου (pisc,vid)

Ο 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου (pisc,vid)

Απρίλιος 19, 2022 - 10:01

Μετά από δυο χρόνια αναγκαστικής λόγω covid αναστολής, ο Μαραθώνιος Ναυπλίου, το μεγαλύτερο και το πιο μαζικό αθλητικό γεγονός στην Αργολίδα επέστρεψε.

Στις 8 το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου δόθηκε η εκκίνηση του 7ου Μαραθωνίου Ναυπλίου 2022, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, με την συμμετοχή 150 δρομέων.

Στις 8:30 ακολούθησε η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου με περίπου 450 αθλητές.

Παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο πρώην αντιπεριφρειάρχης Τάσσος Χειβιδόπουλος,η πολιτευτής Ελένη Παναγιωτοπούλου.

Η φετινή διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου είναι αφιερωμένη στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που αποτελεί τον σημαντικότερο κρίκο της κοινωνίας  και όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις έχουν σαν θέμα την οικογένεια, με ΝΕΟ αγώνισμα, το αγώνισμα της οικογένειας, το Family Run 2,5χλμ. , περιλαμβάνει αγώνες Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου, δρόμου 5 χλμ. & 2,5 χλμ. και συνολικά σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Μαραθωνίου Ναυπλίου Ευάγγελου Παπαποστόλου φέτος συμμετέχουν 2.500 αθλητές και αθλήτριες σε όλα τα αγωνίσματα.

Τον 7ο Μαραθώνιο Ναυπλίου διοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), τα αθλητικά σωματεία στίβου Ναυπλίου (Γ.Ε. Αργολίδας, Αργολίδα 2.000), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την υποστήριξη της Δ/νση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, του Επιμελητηρίου Αργολίδας και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard.

 

Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η εκκίνηση του Αγώνα των 5 χλμ. και στις 13:00 η εκκίνηση του Αγώνα Family Run 2,5χλμ.

(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

 

Από το ArgolidaPortal.gr

ArgolidaPortal.gr 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου