Νεπάλ: Trekking στο Everest Base Camp

Νεπάλ: Trekking στο Everest Base Camp

Μάιος 24, 2012 - 17:04

Tο trekking στο Everest Base Camp, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο!  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με αρκετό χρόνο για εγκλιματισμό έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και άτομα χωρίς μεγάλη εμπειρία στην ορειβασία. Η διαδρομή περνάει από τα ομορφότερα χωριά των Sherpa και το περίφημο Namche bazaar, το κέντρο της χώρας των Sherpa. Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού σας, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τη μαγευτική θέα των πιο διάσημων βουνοκορφών του κόσμου όπως το Everest, Lhotse, Nuptse, Ama Dablam, Kang Tega, Thamserku και Pumori. Το υψηλότερα σημεία που θα φτάσουμε είναι η ανάβαση στην κορυφή Kala Patar ( 5300m ) απ’ όπου θα θαυμάσουμε τη θέα προς το Everest  και το περπάτημα από το Gorakshep μέχρι τον παγετώνα Khumbu. 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ 

Ημερομηνίες: 04-20 Νοεμβρίου 2012 

Τιμή: 2.400€ /άτομο σε δίκλινο δωμάτιο για min συμμετοχής 12- 16 άτομα. 

Περιλαμβάνονται: Διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις , ξενοδοχεία (3*) στην Katmandu με πρωινό και διαν/ση σε  Lodges με πλήρη διατροφή κατά τη διάρκεια του trekking, τοπικοί συνοδοί και αχθοφόροι, άδειες εισόδου στα εθνικά πάρκα. 
Δεν περιλαμβάνονται : Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια ατυχήματος, γεύματα στην Katmandu, προσωπικά εξοδα. 

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής: 

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό δεν απαιτείται ορειβατική  εμπειρία ή ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση  – χρειάζεται να είναι κανείς συνηθισμένος στο περπάτημα  και να έχει ανέβει 5-6 βουνά ώστε να ξέρει πώς είναι μια ανηφόρα ή κατηφόρα και τι θα πει να περπατήσεις 6-7 ώρες. 
Φυσικά δεν μπορούν να συμμετέχουν άνθρωποι υπέρβαροι, με αναπνευστικά ή / και καρδιακά προβλήματα, ίλιγγους. 
Πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πιθανόν να μην μπορέσετε τελικά να εγκλιματιστείτε στο υψόμετρο (ιδιαίτερα μετά τα 4000μ – Panboche ). Σε περίπτωση μη εγκλιματισμού δεν θα μπορέστε να ακολουθήσετε το πλήρες πρόγραμμα και αποτελεί αρμοδιότητα του Έλληνα συνοδού να αποφασίσει εάν θα περιμένετε σε κάποιο σημείο της διαδρομής ( χωριό / πανδοχείο ) ή θα πρέπει να επιστρέψετε νωρίτερα σε χαμηλότερο υψόμετρο. 
Η διαμονή είναι σε απλά πανδοχεία, σε δίκλινα ή πολύκλινα ( κοιτώνες ) δωμάτια, που συχνά διαθέτουν κοινές τουαλέτες και εξωτερικά ντουζ ( με ζεστό νερό ). Διατίθενται κουβέρτες αλλά είναι καλό να έχετε το δικό σας υπνόσακο. Όσο απομακρυνόμαστε από το Namche τόσο ποιο απλά γίνονται τα πανδοχεία.  Το φαγητό όμως είναι πλούσιο τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποικιλία. 

Το περπάτημα είναι σε άνετα μονοπάτια 6-8 ώρες  (με ήσυχο βηματισμό ) την ημέρα και κουβαλάμε ένα μικρό σακίδιο με τα πράγματα που χρειάζεται ο καθένας κατά την διάρκεια της ημέρας ( 10 -12 κιλά ). Την ομάδα συνοδεύουν και καθοδηγούν εκτός από τον έλληνα συνοδό και τοπικοί συνοδοί Sherpa. 

Αναγκαίος εξοπλισμός είναι ένα ζευγάρι καλά αλλά χρησιμοποιημένα παπούτσια ορεινής πεζοπορίας, ένα σακίδιο ημέρας ( 30 – 50 ltr ) , παγούρι, φακός κεφαλής, γυαλιά ηλίου για υψόμετρο και Μπατόν σκι ρυθμιζόμενα, υπνόσακο 4 εποχών ( για -5C ),  ρούχα βουνού ( 3 στρώσεις ), καπέλο, σκούφος και γάντια.

περισσότερα στο Trekking.gr