Naish Isthmus Speed Crossing

Naish Isthmus Speed Crossing

Οκτώβριος 31, 2012 - 22:24

Ημερομηνία: Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Τοποθεσία: Διώρυγα της Κορίνθου. Σημείο συνάντησης ο προαύλιος χώρος των γραφείων της ΑΕΔΥΚ στα Ίσθμια Κορινθίας. Στάθμευση οχημάτων εκτός του περιφραγμένου χώρου των γραφείων ΑΕΔΥΚ, γιατί ο χώρος δεν επαρκεί για τόσα πολλά οχήματα. Προσοχή, δεν ξεφορτώνετε τον εξοπλισμό.

Μήκος διαδρομής: 6,4 Km (4,0 miles)

Πρόγραμμα: 10:00 SUPers Meeting, Ενημέρωση, Οδηγίες, Μέτρα Ασφαλείας (Απαραίτητη η παρουσία όλων των αθλητών). Θα γίνει ονομαστικό προσκλητήριο, προκειμένου να γνωρίζει η επιτροπή και κατ’ επέκταση οι αρχές που ελέγχουν τη διώρυγα τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων.

10:45 Καθορισμός και μετάβαση στο χώρο εκκίνησης, Ίσθμια ή Ποσειδωνία. Η εκκίνηση θα δοθεί ανάλογα με τη φορά του ρεύματος, είτε από την πλευρά της Ποσειδωνίας με τερματισμό στα Ίσθμια ή αντρίστροφα. Το ρεύμα φυσιολογικά αλλάζει κάθε 6 ώρες, αλλά επηρεάζεται από τον επικρατούντα άνεμο και τις λοιπές καιρικές συνθήκες, οπότε δεν μπορεί να προκαθοριστεί η πλευρά εκκίνησης.

11:15 Συγκέντρωση στο χώρο εκκίνησης, ξεφόρτωμα εξοπλισμού, προετοιμασία-ζέσταμα αθλητών. Προσοχή απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στο νερό. Στη Διώρυγα και στις εισόδους-εξόδους της υπάρχει κυκλοφορία την οποία δεν γνωρίζουμε. Οποιαδήποτε είσοδος αθλητή στο νερό τιμωρείται με αποκλεισμό από τον αγώνα.

11:40 Είσοδος στο νερό προς λήψη θέσης εκκίνησης, κατόπιν σχετικής εντολής της επιτροπής. Προσοχή ο χρόνος είναι περιορισμένος. Ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει τη θέση του και θα πρέπει να την πάρει σε πολύ σύντομο χρόνο και με ακρίβεια μη εμποδίζοντας τους υπόλοιπους. Σχεδιάγραμμα με τις θέσεις εκκίνησης θα αναρτηθεί την Παρασκευή 2/10/12.

11:55 Λήψη αναμνηστικής φωτογραφίας πριν την εκκίνηση.

12:00 Εκκίνηση Αγώνα Naish SUP Isthmus Speed Crossing 2012. Πρώτη επίσημη είσοδος αθλητών SUP στην Διώρυγα της Κορίνθου. Προσοχή, εντός του Ισθμού θα υπάρχουν αναγνωριστικά σημάδια ή σημαδούρες που θα σηματοδοτούν την απόσταση σε μίλια μέχρι τον τερματισμό. Οι αθλητές θα πρέπει να περάσουν τα σημεία αυτά σε μέγιστο συγκεκριμένο χρόνο, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η Διώρυγα θα παραδοθεί ελεύθερη στον προκαθορισμένο χρόνο. Συγκεκριμένα, οι αθλητές θα πρέπει όλοι να έχουν περάσει το 1ο σημείο-σημαδούρα, στις 12:30, το 2ο στις 12:50 και το 3ο στις 13:20. Όσοι εξ’ αυτών καθυστερήσουν, θα αποσύρονται αυτόματα από τον αγώνα και θα περισυλλέγονται από τα συνοδά σκάφη, τα οποία θα τους μεταφέρουν στο χώρο του τερματισμού.

13:50 Τέλος αγώνα. Όλοι αθλητές κατευθύνονται ταχύτατα προς την διπλανή παραλία ώστε να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία των πλοίων στην είσοδο-έξοδο της Διώρυγας.

14:00 Διώρυγα ελεύθερη για την Ναυσιπλοΐα.

Γενικοί κανόνες

· - Οι συγκεκριμένος αγώνας δεν έχει χρηματικό έπαθλο ή οτιδήποτε άλλο ώστε να υπονοηθεί κάτι πέραν του ευ αγωνίζεσθαι. Οι κανόνες είναι απλοί και ζητάμε την βοήθεια σας για την επιτυχία του.
· - Όλοι οι αθλητές πρέπει να φορούν leash.
· - Όλοι οι αθλητές πρέπει να έχουν τοποθετήσει το σχοινί στο leash plug τους, ώστε να είναι δυνατή η ρυμούλκηση του σκάφους τους εφ’ όσον απαιτηθεί.
· - Όλοι οι αθλητές κάτω των 18 ετών φορούν σωσίβιο υποχρεωτικά.
· - Όλοι οι αθλητές πρέπει να κωπηλατούν όρθιοι σε όλη την διάρκεια της διαδρομής. Όχι καθιστοί, όχι στα γόνατα.
· - Τον έλεγχο και την ευθύνη για σύγκρουση ή ατύχημα έχει ο αθλητής που έπεται.
· - Η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί ή να ακυρώσει τον συμμετέχοντα για οποιοδήποτε λόγο.
· - Ενστάσεις δεν γίνονται δεκτές.
· - Δεν υπάρχει διαχωρισμός αθλητών σύμφωνα με τον εξοπλισμό τους (κατηγορία σκάφους)
· - Δεν υπάρχει διαχωρισμός αθλητών σύμφωνα με την ηλικία και το φύλλο.
· - Οποιοσδήποτε κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν αισθανθεί καλά ή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, δεν επιμένει, διακόπτει την προσπάθεια και σηκώνει το κουπί του, προκειμένου τα συνοδά σκάφη να σπεύσουν σε βοήθεια.
· - Προσοχή, ο χώρος της Διώρυγας της Κορίνθου ιδιαίτερα κατά την εκκίνηση είναι περιορισμένος για τόσο μεγάλο αριθμό αθλητών, γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφευχθούν τυχών συγκρούσεις και πτώσεις. Τυχόν εσκεμμένες προσπάθειες αθλητή για σύγκρουση και πτώση άλλου, θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό του.
Γενικές οδηγίες

Η σοβαρότητα και η αυστηρότητα των κανονισμών που διέπουν την λειτουργία της διώρυγας της Κορίνθου που εξυπηρετεί ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλίας, απαιτεί από όλους τους αγωνιζόμενους συντονισμό, υπευθυνότητα και πειθαρχία. Οι οδηγίες που θα δοθούν στο SUPer’s meeting θα είναι σαφείς και θα πρέπει όλοι οι αθλητές να τις ακολουθήσουν κατά γράμμα. Καθυστερήσεις, αλλαγές, κινήσεις εκτός των προγραμματισμένων απαγορεύονται και μπορεί να είναι αιτία αποκλεισμού από τον αγώνα.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Οι υπεύθυνοι της Διώρυγας Κορίνθου, μας έδωσαν την άδεια για συμμετοχή περισσότερων αθλητών για τον διάπλου του μοναδικού Ισθμού της Κορίνθου.

Έτσι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι πήραν εκκίνηση σε οποιοδήποτε από τους τρεις προκριματικούς αγώνες, ακόμη και όσοι δεν κατόρθωσαν να τερματίσουν (DNF). Επίσης μπορούν να συμμετέχουν και όσοι έκαναν registration σε κάποιον αγώνα πρόκρισης, ήρθαν στην εκκίνηση αλλά λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικράτησαν στους δύο από τους τρεις αγώνες πρόκρισης, δεν εκκίνησαν (DNS). Οι DNSαθλητές απλά θα συμμετέχουν στο διάπλου, χωρίς να βαθμολογηθούν και χωρίς να προσμετράται η θέση τερματισμού τους στην τελική κατάταξη. Ακολουθεί πίνακας με όλους όσους έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Η εκκίνηση θα δοθεί σε δύο γραμμές εκκίνησης.

Οι πενήντα (50) πρώτοι αθλητές της τελικής κατάταξης πρόκρισης θα πάρουν θέση εκκίνησης στην πρώτη γραμμή. Η θέση κατάταξης θα καθορίσει τη θέση τους στη γραμμή εκκίνησης, από το κέντρο προς τα έξω. Συγκεκριμένα ο 1ος θα βρίσκεται στο κέντρο της γραμμής εκκίνησης, ο 2ος δεξιά του, ο 3ος αριστερά του, ο 4ος δεξιά από τον 2ο, ο 5ος αριστερά από τον 3ο ,κ.ο.κ.

Οι υπόλοιποι, μαζί με τους DNF και τους DNS θα πάρουν θέση στη δεύτερη γραμμή εκκίνησης, με την εξής σειρά. Ο 51ος στο κέντρο, ο 52ος δεξιά του, ο 53ος αριστερά του κ.ο.κ., συνεχίζοντας με τους DNF και τέλος οι DNS εξωτερικά όλων.

Προσοχή η εκκίνηση και για τις δύο γραμμές θα δοθεί ταυτόχρονα.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 1/11/2012, στο κατάστημαForward, Παπανικολή 150, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6856946 και θα περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Υπεύθυνη Δήλωση που θα υπογραφεί επί τόπου. Για τους ανήλικους αθλητές θα υπογράψει ο κηδεμόνας.

2. Ιατρική βεβαίωση παθολόγου, που θα βεβαιώνει ότι ο αθλητής είναι καλά στην Υγεία του και μπορεί να συμμετέχει σε αθλητική διοργάνωση. Δεκτές βεβαιώσεις από Νοσοκομειακούς και Ιδιώτες γιατρούς.

3. Συμμετοχή 50€, που περιλαμβάνει το Lycra του αγώνα, την ασφάλιση σκάφους και αναβάτη για συμμετοχή σε αγώνα, έξοδα για ναυαγοσώστες και γιατρό, παράβολα λιμεναρχείου, γεύμα αναψυκτικά από catering, φωτογραφική κάλυψη. Το Lycra δεν θα επιστραφεί. Προσοχή, όσοι αθλητές έχουν ήδη αγοράσει το Lycra τους από τους προκριματικούς θα πληρώσουν συμμετοχή μόνο 20€.

Στην περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να έρθει αυτοπροσώπως για τη δήλωση συμμετοχής του, μπορεί είτε να στείλει αντιπρόσωπο, είτε να αποστείλει τα απαραίτητα ταχυδρομικώς, και να λάβει το Lycra του στον αγώνα. Στη περίπτωση αυτή, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά (210 6856937) ή μέσω e-mail (marketing@naish.gr) για να σας αποστείλουμε με e-mail την υπεύθυνη δήλωση.