Η Mathilde Gremaud μόλις έβγαλε το πρώτο γυναικείο Switch Double Corc 1440

Η Mathilde Gremaud μόλις έβγαλε το πρώτο γυναικείο Switch Double Corc 1440

Οκτώβριος 07, 2020 - 10:47

Το έκανε! Δες τη στιγμή που η Ελβετή freeskier Mathilde Gremaud έγραψε ιστορία κι έγινε η πρώτη γυναίκα που πραγματοποίησε το εξαιρετικά σύνθετο Switch Double Cork 1440, περνώντας σε άλλο level! 

Παρακολούθησε την ιστορία της δημιουργίας. Η Mathilde Gremaud πραγματοποίησε ένα νέο ρεκόρ στο freestyle ski όταν προσγείωσε το Switch Double Cork 1440 στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο Saas-Fee. Καμία άλλη γυναίκα freeskier δεν είχε προσγειώσει ποτέ το απίστευτα περίπλοκο κόλπο μέχρι που η 20χρονη πάτησε στις εκπληκτικές πλαγιές του Allalin Glacier. Δες το ρεκόρ στιγμή προς στιγμή στο βίντεο παραπάνω.

Αυτό το συναρπαστικό επίτευγμα είναι το αποτέλεσμα μιας ιδέας που η Gremaud είχε στο μυαλό της για αρκετούς μήνες και έχοντας ήδη ένα ασημένιο μετάλλιο slopestyle στο Pyeongchang το 2018, προετοιμάστηκε για σχεδόν μια εβδομάδα.

Συχνά συντομευμένο σε Switch Double Cork 14, το άλμα αποτελείται από τέσσερις περιστροφές (οριζόντιος άξονας) και δύο flips (σχεδόν κάθετος άξονας), με τη Gremaud να κάνει σκι προς τα πίσω μέχρι να απογειωθεί στη ράμπα. Το ίδιο ισχύει και για την προσγείωση, η οποία γίνεται με «switch».

«Αρχικά σκεφτόμουν αυτό το άλμα στις αρχές του περασμένου χειμώνα και ήταν Ιανουάριος όταν αρχίσαμε πραγματικά να μιλάμε για το νέο ρεκόρ», δήλωσε η Gremaud. «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν το πρώτο flip. Μόλις έγινε το πρώτο, η δεύτερη περιστροφή ήταν πολύ πιο εύκολη. Έπρεπε πραγματικά να μάθω και τα δύο ξεχωριστά και να τα συνδυάσω αργότερα. Η σημασία της προπόνησης με αερόσακο είναι ότι αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα το 90% της δουλειάς. Με βοηθά να απεικονίσω ολόκληρο το κόλπο, να δω πώς πάνε τα πράγματα και να είμαι σίγουρη ότι δεν θα αντιμετωπίσω πάρα πολλούς κινδύνους στο χιόνι. »

Η Gremaud έκανε το ντεμπούτο της στη διεθνή σκηνή δύο χρόνια μετά τον πρώτο της περιφερειακό διαγωνισμό και κατέκτησε το χρυσό Big Air στους αγώνες X του 2017 στη Νορβηγία, πριν προσθέσει το ολυμπιακό ασημένιο μετάλλιο και ένα άλλο λαμπρό χρυσό στο Big Air στους αγώνες X του 2019 στο Aspen.

Πηγή : redbull.com/gr-el/

Landing The First-Ever Female Switch Double Cork 1440