Η εντυπωσιακή έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο (pics)

Η εντυπωσιακή έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο (pics)

Νοέμβριος 07, 2022 - 15:29

Το 4ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο, μια διοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας ξεκίνησε με πολλή μεγάλη επιτυχία.

Αρκετός κόσμος από ολόκληρη την Ευρώπη όπως από την Πολωνία, την Γερμανία, την Αγγλία και την Κύπρο κατέκλυσε το Λεωνίδιο, για να πάρει μέρος σε αυτό το σημαντικό αθλητικό event. Το Λεωνίδιο γέμισε χαρούμενα πρόσωπα, που έχουν εκτιμήσει σε μεγάλο βαθμό το όμορφο τοπίο, το καλό κλίμα, την φιλοξενία των κατοίκων καθώς και τις χαμηλές τιμές.

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Αρκετός κόσμος με τα πολύχρωμα στρώματά του βρέθηκε στον εξωτερικό χώρο της Φάμπρικας του Πολιτισμού, για να κάνει Yoga με την Nadine Strobl.

Στη συνέχεια, άτομα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα αναρρίχησης για αρχάριους από τον οδηγό βουνού Κ. Τσουκλείδη.

Η μέρα ήταν πολύ ευνοϊκή για τους αναρριχητές , με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 32 βαθμούς.

Μετά από πολύωρη αναρρίχηση ο ιδανικός τρόπος χαλάρωσης ήταν αυτός μέσω της yoga πάλι με την εξαιρετική δασκάλα Nadine Strobl.

Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την Χριστίνα Μάνου. Χορευτές ντυμένοι με την παραδοσιακή τσακώνικη φορεσιά χάρισαν αξέχαστες στιγμές στους επισκέπτες, οι οποίοι πήραν και αυτοί μέρος στον κύκλο με ενθουσιασμό.

Η πρώτη ημέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς οι επισκέπτες είχαν την μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά την συγγραφέα και αναρριχήτρια Dierdre Wolownick. Η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο της The Sharp End of Life: A Mother's Story, το οποίο αναφέρεται πώς στα 66 της χρόνια έγινε η μεγαλύτερη γυναίκα σε ηλικία που ανέβηκε στο «El Capitan» στις ΗΠΑ.

Τέλος, ένας πλούσιος μπουφές με μοναδικά τσακώνικα εδέσματα προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες, οι οποίοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι τόσο με την φιλοξενία των κατοίκων όσο και για τον όμορφο τόπο.

Φωτογραφίες από τον συνεργάτη μας στην Κυνουρία Nigel Copage.