Χωρίς «φρένα» στα 495 χλμ./ώρα (vid)

Χωρίς «φρένα» στα 495 χλμ./ώρα (vid)

Φεβρουάριος 16, 2016 - 17:04

Τι γίνεται όταν σε έναν αγώνα ντράγκστερ δεν ανοίξει το αλεξίπτωτο που χρειάζεται για να επιβραδύνει το αυτοκίνητο, με σχεδόν 500 χλμ./ώρα;

Οι αγώνες ντράγκστερ μπορεί πολλοί να νομίζουν ότι δεν είναι κάτι το επικίνδυνο επειδή τα αυτοκίνητα τρέχουν σε ευθεία, όμως αυτό είναι τεράστιο λάθος. Οι εξωφρενικές ιπποδυνάμεις που έχουν τα συγκεκριμένα οχήματα (στις περισσότερες περιπτώσεις) μπορούν να οδηγήσουν οποιαδήποτε στιγμή σε απώλεια ελέγχου, με καταστροφικές συνέπειες εξαιτίας των πολύ υψηλών ταχυτήτων. 

Το λάθος μπορεί να οφείλεται στο αυτοκίνητο, στον οδηγό ή ακόμα και στον χώρο που διεξάγεται ο αγώνας, όμως στην περίπτωση του βίντεο, ισχύει το πρώτο. Με 495 χλμ./ώρα στο κοντέρ, το αλεξίπτωτο που χρησιμοποιείται για την επιβράδυνση του αυτοκινήτου δεν άνοιξε ποτέ, με αποτέλεσμα ο οδηγός να κατευθύνεται στις αμμοπαγίδες και στην συνέχεια, σε προστατευτικά δίχτυα. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι δικλείδες ασφαλείας ίσως τα πράγματα είχαν εξελιχθεί με πολύ άσχημο τρόπο, όμως η τύχη ευτυχώς χαμογέλασε στον οδηγό και βγήκε χωρίς τραυματισμό. Δείτε το βίντεο.

Gary Densham OK after parachutes fail to deploy in Pomona