Γυρνώντας την Αθήνα πάνω σε ένα skate

Γυρνώντας την Αθήνα πάνω σε ένα skate

Ιούνιος 25, 2013 - 17:44

Η πόλη της Αθήνας πεθαίνει και ξαναγεννιέται μέσα από τις αντιθέσεις της. Κάθε γωνία κρύβει την δικιά της ιστορία και για αυτή κάθε περαστικός έχει την δικιά του ανάγνωση. Ο Κώστας Μάνδυλας είναι ένας νεαρός κινηματογραφιστής που η αγάπη του για το skate αποτελεί τον κεντρικό άξονα της δουλειάς του και βασικό κομμάτι της οπτικής του για την πόλη. Το «ATH Documentary» αντλεί την κεντρική του ιδέα από την ίδια την Αθήνα και την ζωή στους δρόμους της και την εξερευνεί με μια διαφορετική ματιά στην προσπάθεια του να φέρει πιο κοντά την κουλτούρα και τις αντιλήψεις των skaters στο ευρύ κοινό.

H πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο μαζί με μια προσωπική έκθεση του σκηνοθέτη με αφορμή τα δέκα χρόνια ενασχόλησής του με τα βίντεο skate θεματικής και η διάρκεια του θα είναι 50 λεπτά. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε το τρέιλερ παρακάτω, ενώ αξίζει να επισκεφτείτε την προσωπική σελίδα του στο ίντερνετ και τον λογαριασμό του στο instagram για να πάρετε μια γεύση από την δουλειά του.

Γιατί αποφάσισες να κάνεις αυτό το ντοκιμαντέρ;

Ενας σημαντικός λόγος είναι για να δείξω το πως βλέπουμε την πόλη μας με ζοφερό τρόπο, πως την εκμεταλλευόμαστε, την ζούμε και πολλές φορές δημιουργούμε κάτι όμορφο από το τίποτα. Σε πολλούς ακούγεται κλισέ αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δεν θα μπορούσε να γίνει σε καλύτερη περίοδο, τώρα που υπάρχει όλη αυτή η κατήφεια γύρω μας θέλω να δείξω οτι αποτελούμε έναν πολύ ζωντανό οργανισμό στην πόλη! Σαν ντοκιμαντέρ έχει τον στόχο, όχι να το δουν μόνο οι skaters αλλά και αυτοί που δεν γνωρίζουν την κουλτούρα μας και θα είναι μεγάλο επίτευγμα εάν γίνει τελικά και από αυτούς αποδεκτό.

Ποια η δικιά σου σχέση με το skate;

Skate κάνω απ' το 1994. Γυρνώντας απ' το σχολείο είδα έναν φίλο μου να κάνει σε σκαλιά και έμεινα άναυδος. Από τότε μου μπήκε το μικρόβιο και άρχισα αλλά μετά από τόσα χρόνια πλέον έχει περάσει στον τρόπο ζωής μου και έχει γίνει προέκταση του σώματός μου. Με το skate βίντεο άρχισα να ασχολούμαι στα τέλη του 2003.

Τι σημαίνει να κάνει κανείς skate στην Αθήνα του σήμερα;

Πολλά! Και καλά και κακά, η Αθήνα έχει να δώσει πολλά ακόμα. Κάνοντας skate σχεδόν 20 χρόνια κάθε μέρα βρίσκεις κάτι καινούριο που θα σου δώσει έμπνευση να δημιουργήσεις, αλλά και ένα γερο χαστούκι πραγματικότητας για το τι συμβαίνει γύρω σου. Είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας που ζούμε και των προβλημάτων που υπάρχουν. Παρ όλα αυτά το να κάνεις skate στην Αθήνα παραμένει μαγευτικό.

Περισσότερα στο e-go.gr

vimeo://v/52194857