Έτοιμο το χιονοδρομικό Καρπενησίου- Πλήρως ανακαινισμένο, ανοίγει στα μέσα Δεκεμβρίου

Έτοιμο το χιονοδρομικό Καρπενησίου- Πλήρως ανακαινισμένο, ανοίγει στα μέσα Δεκεμβρίου

Δεκέμβριος 18, 2012 - 12:36

Με νέες επενδύσεις σε μηχανήματα για την διαμόρφωση των δώδεκα πιστών, την ανακαίνιση των δύο σαλέ, την πλήρη συντήρηση των λιφτ, αλλά και την λειτουργία δύο Snow Park, ξεκινά την λειτουργία του το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου.

ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

Παρά την οικονομική κρίση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου έγιναν νέες επενδύσεις από τους ιδιώτες που το διαχειρίζονται και αναμένουν φέτος μια καλή χρονιά. Μεταξύ άλλων έχουν αγοραστεί μια σειρά νέων μηχανημάτων για την ομαλότερη διαμόρφωση των πιστών

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το χιονοδρομικό κέντρο, σύμφωνα με τον κ. Κώστα Παπαϊωάννου, έναν εκ των επιχειρηματιών που το ενοικιάζουν και το λειτουργούν.

Στο χιονοδρομικό έχουν γίνει πολλές εργασίες. Καταρχάς, έχει ολοκληρωθεί ο ετήσιος, όπως επίσης και ο λεπτομερέστερος έλεγχος 5ετιας στα συρματόσχοινα των λιφτ. Επίσης έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της μεγάλης “κόκκινης” πίστας “Ηρακλής”, αλλά και όλων των άλλων πιστών από μεγάλες πέτρες, κάτι που θα βοηθήσει την λειτουργία τους, ακόμη και με λιγότερο χιόνι, παρατείνοντας την δυνατότητα στους λάτρεις των χειμερινών σπορ να εκμεταλλευτούν περισσότερο το Βελούχι.

Για την ακόμη καλύτερη ποιότητα των πιστών φέτος, έχουν προμηθευτεί τρία ειδικά ρατράκ, με τα οποία η στρώση του χιονιού στις πίστες αντί να γίνεται από πάνω προς τα κάτω, πλέον θα γίνεται αντίθετα.

“Αυτό δημιουργεί άριστη στερέωση του χιονιού, με αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή επιφάνεια για χρήση από τους σκιέρ” αναφέρει ο κ. Παπαϊωάννου.

Εξάλλου και φέτος θα λειτουργεί το Snow Park, ενώ προχωρά η μελέτη ανακατασκευής του εναέριου αναβατήρα “Άνεμος”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του χιονοδρομικού κέντρου.
Καθημερινό δρομολόγιο με λεωφορείο από Αθήνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης του χιονοδρομικού κέντρου: “… η διεύθυνση θα διαμορφώσει ακόμα καλύτερες τιμές για την τρέχουσα σεζόν λόγω της κρίσης και προσβλέπει να λειτουργήσει σε καθημερινή βάση δρομολόγιο snow bus από την Αθήνα”.
Ανταγωνιστικές τιμές

Από φέτος λαμβάνοντας υπόψη και την δεινή οικονομική κρίση, η διεύθυνση του χιονοδρομικού κέντρου έχει αποφασίσει να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές σε όλες τις παροχές του. Από τις ετήσιες κάρτες, μέχρι τα προϊόντα στα σαλέ, καθώς και τα καταστήματα χειμερινών ενδυμάτων και ενοικιάσεων εξοπλισμού.

Ωστόσο και ο εξοπλισμός είναι ανανεωμένος. Ήδη, φέτος έχουν προμηθευτεί περισσότερα από 150 νέα σετ εξοπλισμών σκι, τα οποία ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να ενοικιάσει σε προνομιακές τιμές, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου.

Σχετικά με την νέα τιμολογιακή πολιτική του κέντρου και προκειμένου να προσελκύσει περισσότερο κοινό, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι νέες τιμές που θα ισχύουν φέτος. Να αναφέρουμε ότι η ετήσια κάρτα θα κοστίζει 120 ευρώ με απεριόριστη χρήση του χιονοδρομικού.

Οι ημερήσιες κάρτες θα κοστίζουν 16 ευρώ για ενήλικες, 12 για παιδιά από 8-16 ετών, όπως και για τους φοιτητές, ενώ 2 ευρώ θα κοστίζει για παιδιά από 5 έως 8 ετών και ένα ευρώ για παιδιά μέχρι 5 ετών. Τέλος, να πούμε ότι η απλή βόλτα στις πίστες με τα λιφτ θα κοστίζει 5 ευρώ.
…και προβλήματα

Πριν λίγες ημέρες κεραυνός κατέστρεψε ολοσχερώς μεγάλο ηλεκτρικό πίνακας χειρισμού των λιφτ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση και η πλήρης αντικατάστασή του. Πρόκειται για έναν πίνακα με δεκάδες “πλακέτες”, ο οποίος ελέγχει την ταχύτητα, τα φρένα, καθώς και άλλες λειτουργίες τους.

Εντωμεταξύ, έχουν παρατηρηθεί πολλές φορές ζημιές και στα κτήρια των σαλέ. Πρόσφατα, όπως μάς καταγγέλλει ο κ. Παπαϊωάννου, άγνωστοι “επιτέθηκαν” στα τζάμια του μεγάλου σαλέ, με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές υλικές ζημιές, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου τέλος, αναμένεται να πραγματοποιηθούν και περισσότερες από 25 περιστασιακές προσλήψεις σε εποχικό προσωπικό για την χειμερινή σεζόν ανάλογα με τις ημέρες λειτουργίας του κέντρου.
Ιστορικό

Να αναφέρουμε ότι από πέρυσι, την πλήρη εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του κέντρου έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία με Ευρυτάνες επενδυτές με την ονομασία “ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΛΟΥΧΙΟΥ”.

Οι ιδιώτες μίσθωσαν από την εταιρεία “ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΑΕ” με το ποσό των 75.000 ευρώ ετησίως -αρχικά ήταν 103.000 ευρώ- την εκμετάλλευση, πρώτα, μόνο των δύο σαλέ, τα οποία έχουν ανακαινιστεί πλήρως, αφού έχουν επενδυθεί σημαντικά κονδύλια, και τώρα όλων των εγκαταστάσεών του.

Ωστόσο, την συντήρηση και τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου έχει αναλάβει η εταιρεία “ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΑΕ”, στην οποία εργάζονται 3 μόνιμοι υπάλληλοι και είναι θυγατρική της “ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ”, η οποία με την σειρά της ανήκει στο δημόσιο και συγκεκριμένα αποτελεί νομικό πρόσωπο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς, έχει ήδη ανακοινώσει την εκκαθάριση και το κλείσιμο της “ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ”, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει οπωσδήποτε μέχρι το 2010, βάσει του νόμου.

Το ερώτημα που προκύπτει βεβαίως, μετά την εκκαθάριση της εταιρείας, η οποία είναι χρεωκοπημένη και ουσιαστικά ανενεργή από το 2002!, είναι τί θα γίνει με τις θυγατρικές της. Άπαξ και εκκαθαριστεί η κεντρική εταιρεία, όπως και οι θυγατρικές της, θα ισχύουν οι συμβάσεις των ιδιωτών ή θα υπάρξουν νομικά κολλήματα;

Έμμεση απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δίνει τόσο η μελέτη για την τηλεκαμπίνα που έχει ολοκληρωθεί από το δήμο Καρπενησίου και προβλέπει έργο που αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση σε ιδιώτες -αν βέβαια υπάρξει ενδιαφερόμενος- από το πρόγραμμα JESSICA, όσο και η ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έργο ανακαίνισης του πρώτου ορόφου του μεγάλου σαλέ, ώστε να χρησιμοποιηθεί από τους ιδιώτες ως ξενοδοχείο.

Πηγή: velouxi.gr