Έστρωσε χιόνι στην έρημο Σαχάρα (vid)

Έστρωσε χιόνι στην έρημο Σαχάρα (vid)

Ιανουάριος 19, 2021 - 13:33

Ένα σπάνιο, μοναδικό και ιδιαίτερα ασυνήθιστο για τα δεδομένα της περιοχής καιρικό φαινόμενο καθώς χιόνι έπεσε και στην Έρημο της Σαχάρας και σκέπασε περιοχές Νοτιο Δυτικά της Σαουδικής Αραβίας.

Μάλιστα αυτό είχε να συμβεί σχεδόν έναν ολόκληρο αιώνα και να πέσει δηλαδή χιόνι στην Έρημο Σαχάρα με το θερμόμετρο να κατεβαίνει στους -2 βαθμούς κελσίου πράγμα πολύ σπάνιο για την συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Αλγερινός ερασιτέχνης φωτογράφος Καρίμ Μπουσετάτα γέννημα - θρέμμα της πόλης Άιν Σέφρα γνωστής και ως "Πύλη προς την Σαχάρα" τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο με τους αμμόλοφους γεμάτους χιόνι με αυτό το τόσο παράξενο αλλά πανεμορφο σκηνικό.

Οι κάτοικοι της περιοχής χάρηκαν και διασκέδασαν με το χιόνι ενώ ξεχωριστές είναι οι φωτογραφικές στιγμές με τις καμύλες και τα πρόβατα να κόβουν βόλτες στους χιονισμένους αμμόλοφους της περιοχής.

Την τελευταία φορά που χιόνισε στο Άιν Σέφρα ήταν τον Φεβρουάριο του 1979 ενώ για λίγα λεπτά νυφάδες χιονιού είχαν πέσει και το 2005 και το 2012. Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Daily Mail η πόλη βρίσκεται 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Snow in Sahara Desert 2021 | Ice blankets the Sahara desert while snow falls in Saudi Arabia

Snow fell in in Algeria