Έρχονται τα 'νέα' πηγάδια

Έρχονται τα 'νέα' πηγάδια

Δεκέμβριος 08, 2011 - 00:05

Καινούριο ξεκίνημα για τα πηγάδια από χθές αφού η εταιρία "Γεώργιος Παράσχου και ΣΙΑ ΕΠΕ" ανέλαβε την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου για τα επόμενα 2 χρόνια.

Η προσφορά της εταιρίας ήταν και η μόνη που κατατέθηκε για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και έτσι το χιονοδρομικό πήγε σε χέρια ιδιώτη μετά από πολλά χρόνια.

Παράληλλα τρέχει και διεθνής διαγωνισμός του χιονοδρομικού κέντρου για μακροχρόνια μίσθωση.

Η ίδια εταιρία είχε αναλάβει πριν λίγους μήνες και την διαχείρηση του Καιμακτσαλάν και έτσι ο φετινός χειμώνας αναμένεται "ζεστος" για τη Β.Ελλάδα

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου Νάουσας, αναφορικά με τη μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών, «με την ανάδειξη του ιδιώτη μισθωτή ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού της ΤΑΒ Α.Ε. για τη βραχυχρόνια μίσθωση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια. Στην αρμόδια επιτροπή υποβλήθηκε μία ολοκληρωμένη προσφορά σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού (φάκελος δικαιολογητικών και οικονομική προσφορά) από την εταιρεία ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ & ΣΙΑ ΕΠΕ. Η βραχυχρόνια μίσθωση θα έχει διάρκεια μέχρι τρία χρόνια και τα έσοδα για την ΤΑΒ Α.Ε. ανέρχονται για κάθε χρόνο στο ποσό των 201.000 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες προβλέπεται να υπογραφεί η σύμβαση, η οποία διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία και την προστασία των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού. Επίσης, στη σύμβαση υπάρχει ειδικός όρος (διαλυτική αίρεση) που προβλέπει ότι με την ολοκλήρωση του Διεθνούς Διαγωνισμού και την υπογραφή σύμβασης με επενδυτή, λύεται η βραχυχρόνια μίσθωση με την εταιρεία. 

Τέλος, η ΤΑΒ Α.Ε. και ο δήμος θα έχουν ουσιαστική συνεργασία με τον ιδιώτη, με στόχο τη σωστή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια», γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.»

Παναγιώτης Βασιλείου