Απόλαυση με ήλιο και φρέσκο χιόνι στο Παρνασσό

Απόλαυση με ήλιο και φρέσκο χιόνι στο Παρνασσό

Ιανουάριος 09, 2012 - 14:38

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012
Πολύ καλή μέρα η σημερινή με ηλιοφάνεια και φρέσκο χιόνι, πράγμα που δεν άφησε ασυγκίνητους τους φίλους χιονοδρόμους. Έτσι η προσέλευση ήταν μεγάλη και το βουνό μας γέμισε από τους φίλους του αθλήματος.

Υπήρξαν ωστόσο και κάποια προβλήματα, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του κέντρου, δεν μπορέσαμε να τα αποφύγουμε. Η μία ήταν η ολοκληρωτική παγοποίηση του αναβατήρα Ερμή, και η άλλη, τα ηλεκτρολογικά προβλήματα που έθεσαν εκτός λειτουργίας τον Ηνίοχο (Νο6) για 3 ολόκληρες ώρες. Εμείς από την πλευρά μας για να αποζημιώσουμε τους χιονοδρόμους για τα παραπάνω, δώσαμε έκπτωση 20% (24€) στην ημερήσια κάρτα και παράλληλα δρομολογήσαμε μικρά πουλμανάκια για τη μεταφορά όσων χιονοδρόμων επιθυμούσαν να κινούνται από τη Φτερόλακα προς τα Κελλάρια και αντίστροφα! Επίσης δώσαμε και μισή ώρα παράταση στη λειτουργία των αναβατήρων.
Η εβδομάδα που ξεκινά φαίνεται ότι θα είναι πολύ καλή για χιονοδρομία με ηλιοφάνειες και βοριαδάκι. Μόνη εξαίρεση το απόγευμα της Τρίτης που δείχνει κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις.

ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα λοιπόν είχαμε είχαμε ηλιοφάνεια, ασθενείς Β άνεμους και θερμοκρασίες από -8 οC έως -3 οC

Λειτούργησαν
οι αναβατήρες:Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Βάκχος, Τηλέμαχος, Περικλής (με καθυστέρηση), Ήρα (Νο7), Ηνίοχος (Νο6, με καθυστέρηση), Πυθία (Νο14), Πάν (Νο10), και baby 1&3.
οι πίστες: Αίολος, Περικλής, Τηλέμαχος, Διηάνειρα, Βάκχος, Αφροδίτη, Πάν (Νο10), Ήρα (Νο7), Πυθία (Νο14) και baby 1&3.

Κατά τα άλλα
oι δρόμοι πρόσβασης ήταν ανοιχτοί αλλά  χρειάζονταν αντιολησθητικές αλυσίδες.
Τα chalet, οι σχολές σκι και οι ενοικιάσεις λειτουργούν κανονικά σε Κελλάρια και Φτερόλακα.

Αύριο
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα επικρατείηλιοφάνεια, ασθενείςΔ άνεμοι και θερμοκρασίες από -7 οC έως -3 οC. 
Θα λειτουργήσουν
οι αναβατήρες:Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Ερμής, Οδυσσέας, Ηνίοχος (Νο6), Δίας, Πάν (Νο10), και Πυθία (Νο14) και baby 1&3
οι πίστες: Αίολος, Περικλής, Τηλέμαχος, Διηάνειρα, Οδυσσέας, Αφροδίτη, Ερμής, Ηνίοχος (Νο6), Πάν, Δίας.