Απίθανα πράγματα ζητά το κράτος για το Kitesurf! Κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα ο τουρισμός

Απίθανα πράγματα ζητά το κράτος για το Kitesurf! Κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα ο τουρισμός

Φεβρουάριος 19, 2018 - 16:19

Έκπληκτος εμφανίσθηκε χτες κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρός της κ. Σάββας Διακοσταματίου, με τις νέες, απίθανες απαιτήσεις των κρατικών υπηρεσιών για τις δημοπρασίες στις παραλίες του αθλήματος «Kitesurf»!

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Στη σημερινή συνεδρίαση, εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού για την εκμίσθωση των παραλιών του νησιού της Ρόδου για δραστηριότητες όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, τραπεζοκαθίσματα, θαλάσσια μέσα αναψυχής. Όμως έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα, το οποίο θεωρούμε ότι είναι μείζον. Εμείς, ως δημοτική αρχή, ακολουθώντας υποχρεωτικά τις οδηγίες της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου με τις διορθώσεις που μας έδωσε, είμαστε υποχρεωμένοι να δημοπρατήσουμε θέσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής μηχανονίκητων ή μη, αποκλειομένης της χρήσης ‘αετοσανίδας’ γνωστής ως Kitesurf.

Αυτό θα επιφέρει τεράστιες συνέπειες στο τουριστικό προϊόν του νησιού και κατ’ επέκταση όλης της χώρας, διότι πολλοί επισκέπτες έρχονται για να κάνουν αυτό το άθλημα».
Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ και τις διατάξεις του Λιμεναρχείου όσοι ασχολούνται με θαλάσσια μέσα αναψυχής, μηχανοκίνητα ή μη, δύνανται να ενοικιάσουν μέχρι 500τ.μ. το ανώτατο. Για όσους ενοικιάζουν Kitesurf πρέπει να υπάρχει μια ζώνη 2.000τ.μ. προστασίας κατά την φάση της απογείωσης ή της προσγείωσης του αθλητή!!!

«Παρ’ ό,τι εμείς στην διακήρυξη έχουμε φροντίσει να υπάρχει αυτή η απόσταση ασφαλείας, τέθηκε το ερώτημα εάν οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ενοικιάσουν και να πληρώσουν τον χώρο των 2.000τ.μ. Καταλαβαίνετε ότι αυτό, πρακτικά, είναι παράλογο διότι ανεβάζει το ποσό σε δυσθεώρητα ύψη! Εάν γίνει κάτι τέτοιο…. Θα τιναχτεί ο Τουρισμός στον αέρα, φέτος!!!» τόνισε ο κ. Διακοσταματίου.

Είπε ακόμη, ότι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου έχει απευθύνει σχετικά ερωτήματα προς το ΥΕΝ και το ΥΠΟΙΚ για το θέμα, αλλά δεν έχουν δοθεί απαντήσεις. Συνεπώς, ο Δήμος Ρόδου δεν θα δημοπρατήσει πόστα στα οποία θα υπάρχουν Kitesurf και στα συμβόλαια που θα κληθούν να υπογράψουν οι ενδιαφερόμενοι, υποχρεούνται να ξεκαθαρίσουν ότι δεν θα προβούν σε τέτοια δραστηριότητα.

Οι δημοπρασίες έχουν οριστεί να γίνουν στον Δήμο Ρόδου για όλες τις δραστηριότητες, στις 27 (για το υπόλοιπο νησί) και 28 Φεβρουαρίου 2018 (για την πόλη της Ρόδου).

Σε περίπτωση ωστόσο, που αλλάξουν τα πράγματα και δοθούν νέες οδηγίες, ο Δήμος Ρόδου θα επαναδημοπρατήσει τα πόστα για το συγκεκριμένο άθλημα Kitesurf.

Πηγή:www.dimokratiki.gr