Ανοίγει για τους αθλητές το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Ανοίγει για τους αθλητές το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Φεβρουάριος 26, 2021 - 22:48

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, σύμφωνα με απόφαση της ΓΓΑ, λειτούργησε και θα συνεχίσει να λειτουργεί για όσο χρονικό διάστημα οι πίστες είναι κατάλληλες από άποψη ποιότητας και ποσότητας χιονιού, για τις ανάγκες των προπονήσεων των αθλητών της προολυμπιακής και παραολυμπιακής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2022 οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο.

Επειτα από νέα επιπλέον απόφαση της Γ.Γ.Α. οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την προπόνηση των ενεργών αθλητών όλων των ηλικιών οι οποίοι αναφέρονται στην  σχετική ΚΥΑ (Δ1α/ΓΠ.οικ.10969 (648Β)παρ. 20.

Δεν δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις σχετικές καταστάσεις που εγκρίθηκαν από τη ΓΓΑ. Σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου ενημερώνουμε ότι  από το Σαββατο 27 Φεβρουαρίου το Χ/Κ θα λειτουργεί τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα και για όσο διάστημα το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες τόσο για τους Συλλόγους όσο και για την προπόνηση των αθλητών της προολυμπιακής  και παραολυμπιακής ομάδας.

Τις καθημερινές με τον αναβατήρα Ελιμεία και τις πίστες του Ελιμεία 1 κι Ελιμεία 2 μήκους 1.100m έκαστη και τα Σαββατοκύριακα τους αναβατήρες Ελιμεία με τις  πίστες Ελιμεια 1 και Ελιμεία 2 και Μιγδάνης με την πίστα Μιγδάνης 850m.

Οι ενδιαφερόμενοι (σύλλογοι, αθλητές και σωματεία) θα πρέπει να ενημερώνονται για την κατάσταση των πιστών αλλά και να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους τουλάχιστον μία ημέρα πριν στα τηλέφωνα 246353530/6974396906.

Η είσοδος στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της βεβαίωσης των αθλητών οι οποίοι βρίσκονται σε λίστα εγκεκριμένη από τη Γ.Γ.Α. τόσο στους υπαλλήλους του Χιονοδρομικού Κέντρου όσο και στην τοπική αστυνομία.

Η γενική είσοδος των αθλητών, Συλλόγων και των προπονητών ορίζεται στα 8€/άτομο.

Η είσοδος για τους αθλητές των τοπικών αθλητικών συλλόγων ορίζεται στα 5€/άτομο.

Η είσοδος των αθλητών και των προπονητών της προολυμπιακής και παραολυμπιακής ομάδας κοστίζει 5€/άτομο. Οι αθλητές που είναι κάτοχοι ετήσιας κάρτας και  συμπεριλαμβάνονται στις λίστες που είναι εγκεκριμένες από τη ΓΓΑ, μπορούν να κάνουν χρήση αυτής. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου, στις εγκαταστάσεις βρίσκεται καθημερινά γιατρός σε ετοιμότητα και άτομο επιτήρησης πιστών (πιστέρ). Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους επισκέπτες του Κέντρου πως στο Ε.Χ.Κ.Β. τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που αφορούν τον covid-19 σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Η επίδειξη πρόσφατου rapid ή μοριακού test covid  (της ίδιας εβδομάδας τουλάχιστον) είναι απαραίτητη για την είσοδο και χρήση, μόνο για όσους είναι στις εγκεκριμένες λίστες. Καλές καταβάσεις και θα χαρούμε να σας ξαναδούμε στις πίστες μας.

ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ