Τα 9 πιο χιονισμένα μέρη στον κόσμο

Τα 9 πιο χιονισμένα μέρη στον κόσμο

Ιανουάριος 17, 2021 - 15:37

Ο Ιανουάριος παραδοσιακά είναι ο μήνας του χιονιού που λατρεύουν οι σκιέρ και οι λάτρεις των χειμερινών προορισμών. Έτσι λοιπόν σας παρουσιάζουμε τα 9 μέρη στον κόσμο με το υψηλότερο ετήσιο μέσο όρο χιονοπτώσεων στον κόσμο.

1. Όρος Ουάσινγκτον, Νιου Χαμσάιρ (21.75 πόδια, 6.6 μέτρα)

Το όρος Ουάσινγκτον είναι γνωστό για τους ανέμους του και είναι ένα από τα πιο χιονισμένα σημεία στις Αντολικές ΗΠΑ.

2. Chamonix France (31.4 πόδια, 9.6 μέτρα)

Το Chamonix France είναι ένα από τα πιο γνωστά χιονισμένα μέρη στην Ευρώπη ενώ η συγκεκριμένη Αλπική πόλη κερδίζει τον διαγνωσιμό χιονιού. Επίσης είναι ένας ιδιαίτερα διμοφιλής προορισμός για σκι και εκεί το 1924 έγιναν οι πρώτοι χειμρινοί Ολυμπιακοί αγώνες.

3. Ναγκάνο Ιαπωνία (36 πόδια, 11 μέτρα)

Το Ναγκάνο βρίσκεται δεκάδες μίλια από την ακτή του Βόρειου Ειρηνικού στην Κεντρική Ιαπωνία. Μάλιστα στην περιοχή υπάρχει και ένα σπάνιο είδος Ιαπωνικών πιθήκων οι Μακκάκοι.

4. Kirkwood Mountain California (39.4 πόδια, 12 μέτρα)

Το βουνό Kirkwood στην Καλιφόρνια είναι από τις χιονισμένες περιοχές και είναι νότια της λίμνης Tahoe. Το Kirkwood είναι το πιο ψηλό σημείο που χτυπά η υγρασία στο Ειρηνικό ενώ τα γύρω βουνά και οι κοιλάδες βοηθούν στην διοχεέτευση χειμρινών καταιγίδων στην περιοχή και στο να διατηρθεί χιόνι για μεγάλο διάστημα.

5. Alyeska, Αλάσκα (42.75 πόδια, 13 μέτρα)

Η Alyeska βρίσκεται κοντά σε έναν κολπίσκο του ωκεανού ο οποίος εκτείνεται νότια στην ακτή της Αλάσκας. Το χιονοδρομικό κέντρο είναι περιτριγυρισμένο από όλες τις πλευρές από το Chugach State Park που περιβάλει την πόλη και το νέρο. Για τον επισκέπτη που θα πάει νια μια φανταστική εμπειρία.

6. Alta Ski Area, Γιούτα (43.5 πόδια, 13.3 μέτρα)

Το Alta Ski Area βρίσκεται στην Γιούτα των ΗΠΑ και η λίμνη Great Salt που βρίσκεται εκεί βοηθά στην ετήσια συσσώρευση χιονιού σε μεγάλους όγκους. Εκεί κάνουν σκι αλλά όχι σνόουμπορντ.

7. Όρος Fidelity, Glasier National Park, BC, Καναδάς (48.25 πόδια, 15 μέτρα)

Το όρος Fidelity, Glasier National Park στον Καναδά είναι ένα εξαιρετικό αλπικό τοπίο με τεράστιες κοιλάδες γεμάτες δέντρα και αποτελεί έναν φανταστικό χειμερινό προορισμό.

8. Niseko, Ιαπωνία (49.5 πόδια, 15 μέτρα)

Το Niseko είναι ένα από τα πρώτα σημεία που ξεκίνησε το σκι στην Ιαπωνία πριν από περίπου 100 χρόνια. Η πόλη Χοακίντο στο βόρειο σημείο είναι προορισμός που προσελκύει πολλούς επισκέπτες τον χειμώνα για τους πυκνούς όγκους χιονιού που έχει.

9. Σταθμός Paradise Ranger, Ουάσινγκτον (56,3 πόδια, 17 μέτρα)

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο σταθμός Paradise Ranger στο Picific Northwest έχει το περισσότερο χιόνιο από οποιοδήποτε άλλο σημείο στον κόσμο. Βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Mount Rainier και το εντυπωσιακό θέαμα χιονιού είναι ανοιχτό για όλους.