Σε αναμονή και πλήρη ετοιμότητα για το άνοιγμα το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Σε αναμονή και πλήρη ετοιμότητα για το άνοιγμα το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Ιανουάριος 19, 2021 - 17:49

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκονται οι πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου ύστερα και από τη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών. Το χιόνι είναι ποιοτικά εξαίσιο και 40 πόντοι χιονιού, περιμένουν το «πράσινο φως» των αρμόδιων υπουργείων για να υποδεχθούν του λάτρεις της χιονοδρομίας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που το Σαββατοκύριακο που έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον νομό, πήγαν στο χιονοδρομικό για να παίξουν χιονοπόλεμο και να απολαύσουν το τοπίο. Να επισημάνουμε ότι το χιονοδρομικό είναι κλειστό και δεν γίνεται αποχιονισμός από τα μηχανήματα, έτσι όσοι κατάφεραν να φτάσουν, το έκαναν με δική τους ευθύνη.

Εντατικές είναι οι εργασίες που γίνονται στο χιονοδρομικό, έτσι ώστε αν αποφασιστεί το άνοιγμα των χιονοδρομικών  από την κυβέρνηση, να είναι όλα έτοιμα ώστε να λειτουργήσουν τα μηχανήματα και να ανοίξουν οι πίστες.

Αν και έχει χαθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν για τα χιονοδρομικά, ακόμα και τώρα υπάρχει χρόνος, ανέφερε ο υπεύθυνος και ανάδοχος του χιονοδρομικού κ. Θοδωρής Χρονόπουλος.

Ο κ. Θοδωρής Χρονόπουλος σε δηλώσεις του στο Arcadiaportal.gr ανέφερε ότι η ομάδα του Χιονοδρομικού έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο και πολυπόθητο άνοιγμα της δομής.

Περιμένουμε τις ανακοινώσεις την Παρασκευή, κατά τα άλλα είμαστε στο σκοτάδι, δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουμε, πότε και με ποιες προϋποθέσεις

Ο κ. Χρονόπουλος επεσήμανε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, υπάρχουν κάποια πλάνα όπου με απλούς τρόπους το προσωπικό του χιονοδρομικού να διαχειριστεί τον κόσμο της χιονοδρομίας που αδημονεί το άνοιγμα του χιονοδρομικού.

Είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε ό,τι ζητηθεί. Οι πολίτες ζώντας υπό περιορισμούς λόγω κορωνοϊού τόσους μήνες, γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πως δεν πρέπει να συνωστίζονται

Άγνωστο είναι προς το παρόν αν θα μπορέσουν να ανοίξουν και τα σαλέ των χιονοδρομικών, αφού ακόμα καμία πληροφορία δεν έχει αφεθεί να διαρρεύσει.

Αν τα αρμόδια υπουργεία δώσουν την Παρασκευή το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των χιονοδρομικών, οι πίστες στο Μαίναλο θα μπορέσουν να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους σε λίγα μόλις 24ωρα από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σημείωσε ο  κ. Χρονόπουλος.

Είμαστε σε αναμονή, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό