Πιθανό άνοιγμα των Χιονοδρομικών Κέντρων και σκι με ραντεβού

Πιθανό άνοιγμα των Χιονοδρομικών Κέντρων και σκι με ραντεβού

Ιανουάριος 21, 2021 - 13:59

Η 29η Ιανουαρίου είναι όπως φαίνεται ημερομηνία επανεκκίνησης για το άνοιγμα των των Χιονοδρομικών Κέντρων της χώρας μας έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που έγινε με τον αρμόδιο υπουργό, το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου.

Η σχετική απόφαση με όλες τις απαιτούμενες λεπτομέριες για το άνοιγμα των Χιονοδρομικών Κέντρων θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και θα εξαρτηθεί ανάλογα από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Βάση των ενδείξεων το πιθανότερο σενάριο είναι τα Χιονοδρομικά Κέντρα να ανοίξουν, όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη όπου συμμετείχε σε αυτή και ο Αλέξης Άγριος ωστόσο με συγκεκριμένο καθεστός και με αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα ο Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων σε δηλώσεις του σε τοπικό σαιτ της Πάτρας είπε πως τα Χιονοδρομικά Κέντρα θα ανοίξουν μόνο για αυτούς που θέλουν να κάνουν σκι και γενικότερα χειμερινά σπορ, ενώ θα κλείνονται τα σχετικά ραντεβού νωρίτερα με τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως τα Χιονοδρομικά Κέντρα δεν θα είναι ανοικτά για όλο τον κόσμο και πιο για αυτούς που θέλουν να πάνε για να κάνουν μία βόλτα και να δουν το βουνό ή να απολαύσουν το χιόνι. Αντίθετα θα είναι ανοιχτά αποκλειστικά και μόνο για αυτούς που θέλουν να κάνουν σκι ή snowboard, ενώ θα τηρούνται αποστάσεις και δεν θα πηγαίνουν όλοι μαζί.

Ουσιαστικά το άνοιγμα των Χιονοδρομικών Κέντρων έστω και με σχετικούς περιοσρισμούς όπως αυτοί που αναφέραμε είναι η τελευταία ευκαιρία για να μην χάσουν οι επαγγελματίες όλη τη σεζόν.