Φοβερός Γκίνης έγραψε ιστορία στο Αλπικό σκι στην Αυστρία

Φοβερός Γκίνης έγραψε ιστορία στο Αλπικό σκι στην Αυστρία

Ιανουάριος 19, 2021 - 13:47

O σκιέρ από την χώρα μας Αλέξανδρος Γκινής έγραψε ιστορία την Κυριακή Ιανουαρίου στο Φλαχάου της Αυστρίας καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής χιονοδρομίας, που μπήκε στις πρώτες 15 θέσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στον αγώνα του αλπικού σκι ο Αλέξανδρος Γκινής με χρόνο 1:48,22  κατέκτησε 13,68 βαθμούς στο FIS και κάπως έτσι πήρε την 11η θέση στο σλάλομ, που είναι μάλιστα και η πιο υψηλή στην ιστορία για Έλληνα αθλητή της χιονοδρομίας.

Ο Αλέξανδρος Γκίνης με την εντυπωσιακή του αυτή επίδοσή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αυστρίας βελτιώνει την θέση του στη διεθνή βαθμολογία αφού ανήκει στους κορυφαίους του αγωνίσματος, ενώ παράλληλα τοποθετεί την ΕΟΧΑ στην ελίτ της παγκόσμιας χιονοδρομίας.

Ο 26χρονος Έλληνας σκιέρ  γεννήθηκε στη Βουλιαγμένη και έμαθε σκι στον Παρνασσό ενώ ζει πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αμερικής και  μέχρι το περσμένο καλοκαίρι ήταν μέλος στην USA team της χιονοδρομίας.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τον Έλληνα αθλητή συνεχάρη για την εξαιρετική του επίδοση με τιτίβισα μέσω twitter ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζέφρι Ρος Πάιατ.