Παραλίες για sports

Δίδυμες σπηλιές (snorkeling)

Θέση

Δύο εντυπωσιακές όμοιες σπηλιές που εισχωρούν σε βάθος 40-50 μ. Η μία βρίσκεται στην επιφάνεια με μέγιστο βάθος πυθμένα 5 μέτρα κι η δεύτερη σε βάθος 20 μ. ενώ η μεταξύ τους απόσταση είναι μικρότερη από 100 μ. 

Μέγιστο βάθος υφάλου, 35μ. Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα δυτών.

πηγή: www.divingpelion.gr

Πρασούδα (snorkeling)

Θέση

Πρόκειται για μικρή βραχονησίδα στο Πήλιο. Ενδιαφέρον στην περιοχή δημιουργεί το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι που χρονολογείται στο 1100 μ.Χ. καθώς και η υδάτινη περιοχή του υφάλου που αποτελέι καταδυτικό προορισμό πολλών δυτών.

Τα κρυστάλλινα και τα πολύχρωμα σφουγγάρια διάσπαρτα στη λευκή άμμο προκαλούν το βλέμα. Μέγιστο βάθος υφάλου, 35μ. Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα δυτών.

Αλατάς (snorkeling)

Θέση

Ο Αλατάς (ή Γαλάτεια) είναι νησίδα του Παγασητικού κόλπου που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του κόλπου, πολύ κοντά στις ακτές της χερσονήσου της Μαγνησίας. Το όνομα του νησιού οφείλεται στις αλυκές που υπήρχαν στην απέναντι ακτή. Το νησί είναι μακρόστενο. Έχει την ίδια βλάστηση με την απέναντι ακτή και καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος του από ελαιώνες. Στο νησί βρίσκεται η μονή των Αγίων Σαράντα στην οποία διαμένουν πέντε μοναχοί. Ανήκει διοικητικά στην κοινότητα Τρικερίου.

Λαγκούνα

Θέση

Η Λαγκούνα βρίσκεται στην Νάξο πάρα πολύ κοντά στη χώρα.

Πρόκειται για 2 παραλίες όπου ένας ύφαλος διαχωρίζει τις δυο πίστες. Οι συνθήκες είναι ιδανικές.Τα νερά είναι flat και το βάθος τους ένα μέτρο, κάνοντας το windsurf εύκολο και απολαυστικό. Μπορεί κανείς να κάνει μαθήματα windsurf ή αν είναι προχωρημένος να μπεί πιο μέσα και να παίξει ή να προπονηθεί με τα κύματα.

Σχοινιάς

Θέση

Ένας κλασσικός προορισμός για τους Αθηναίους σερφάδες με αρκετά ενοικιαστήρια, μαθήματα κλπ. Ιδανική παραλία για windsurf με θερμικό και ιδανική με βοριά. Μειονέκτημα οι αμέτρητοι λουόμενοι στα αμέτρητα beach bar της παραλίας.

Σάρτη

Θέση

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί δημοφιλή προρισμό για surf και windsurf καθότι πλέον και το διάσημο, μεταξύ σερφάδων, windguru παρέχει πρόβλέψη καιρού. Αποτελεί δε πολύ κοντινό προρισμό για τους θεσσαλονικείς σερφάδες. 

Σελίδες

Εγγραφή στο Παραλίες για sports