ΒΑΡΚΙΖΑ "LONG DISTANCE 2017”

ΒΑΡΚΙΖΑ "LONG DISTANCE 2017”

Σεπτέμβριος 29, 2017 - 15:10
Date: 
08/10/2017

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης – Βάρκιζας θα διοργανώσει το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Οκτωβρίου 2017 τον καθιερωμένο πλέον αγώνα Βάρκιζα Long Distance για όλες τις κατηγορίες Windsurfing.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μεγάλος στίβος : FREERIDE ADVANCED – SLALOM – FORMULA – RACEBOARD ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΝΕΟΙ U17 open
Μικρός στίβος : FREERIDE – FREERIDE U15 
Θα υπάρχουν 2 στίβοι με κοινή εκκίνηση και τερματισμό στη στεριά. Ο «μικρός» στίβος θα έχει σημείο στροφής κοντά στον Ποντικό και ο «μεγάλος» κοντά στο Λαγονήσι. Σε περίπτωση που έχουμε κατάλληλο άνεμο και τις δυο ημέρες του αγώνα, σκοπεύουμε την πρώτη μέρα να κάνουμε την κλασική εκκίνηση από τη στεριά με τη «γουρούνα», ενώ τη δεύτερη μέρα σε στιλ Rabbit start με φουσκωτό σκάφος.

Οι κατηγορίες είναι :

Μεγάλος στίβος (Λαγονήσι)

Formula: Κάνει δύο γύρους (laps) στον μεγάλο στίβο και αφορά όσους αγωνίζονται με εξοπλισμό Formula, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας.
Slalom: Κάνει δύο γύρους (laps) στον μεγάλο στίβο και αφορά όσους αγωνίζονται με εξοπλισμό Slalom, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας.
Raceboard: Κάνει δύο γύρους (laps) στον μεγάλο στίβο και αφορά όσους αγωνίζονται με σανίδες R:SX, Bic Techno 293, Techno 293 Plus, Longboards και γενικότερα σανίδες με κεντρική καρίνα, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας.
Women open: Κάνει δύο γύρους (laps) στον μεγάλο στίβο και αφορά όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως εξοπλισμού και ηλικίας.
Freeride Advanced: Κάνει ένα γύρο (lap) στον μεγάλο στίβο και αφορά όσους αγωνίζονται με εξοπλισμό Freeride και είναι αρκετά έμπειροι και προπονημένοι ώστε να ολοκληρώσουν ένα γύρο στον μεγάλο στίβο ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας.
Νέοι U17 open: Κάνει ένα γύρο (lap) στον μεγάλο στίβο και αφορά νέους κάτω των 17 ετών ανεξαρτήτως εξοπλισμού και φύλλου.
Μικρός στίβος (Ποντικός)

Freeride. Κάνει δύο γύρους (laps) στον μικρό στίβο και αφορά όσους είναι από 15 ετών και πάνω ανεξαρτήτως εξοπλισμού και φύλλου.
Freeride U15: Κάνει δύο γύρους (laps) στον μικρό στίβο και αφορά παιδιά κάτω των 15 ετών ανεξαρτήτως εξοπλισμού και φύλλου.
Η αρίθμηση των κατηγοριών θα παραμείνει σταθερή ώστε να γίνονται πιο εύκολα οι διευκρινήσεις. Προσοχή στον διαχωρισμό των κατηγοριών από 1 – 6 και 7- 8.

Ενδεικτικά και μόνο για λόγους σύγκρισης οι αποστάσεις των διαδρομών είναι περίπου :

Μεγάλος στίβος 2 γύροι: 17 ναυτικά μίλια (≈32 χλμ.)
Μεγάλος στίβος 1 γύρος: 9 ναυτικά μίλια (≈16 χλμ.)
Μικρός στίβος 2 γύροι: 5 ναυτικά μίλια (≈9 χλμ.)
Για να είναι έγκυρες οι κατηγορίες απαιτείται η συμμετοχή περισσότερων των 5 σκαφών ανά κατηγορία.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ LONG DISTANCE 2017