3ο Pierra Creta

3ο Pierra Creta

Μάρτιος 03, 2017 - 17:48
Date: 
04/03/2017

Ο Pierra Creta είναι ένας αγώνας ορειβατικού σκι, στα βουνά της Κρήτης. Το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου 2017, στον Λάκκο Μυγερού, στη ρίζα του Ψηλορείτη, διοργανώνονται μια σειρά από δράσεις, μιας διοργάνωσης που έχει γίνει πλέον θεσμός στην Κρήτη και την Ελλάδα.​

Aναλυτικά,το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. πραγματοποιείται η 1η παιδική συνάντηση χιονοδρομίας στην Κρήτη όπου παιδιά από τα γύρω χωριά που έχουν συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά skicamp, θα λάβουν μέρος σε ένα συμβολικό αγώνα.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 9.30 π.μ., θα δοθεί η εκκίνηση του PierraCreta, του νοτιότερου αγώνα ορειβατικού σκι στην Ευρώπη με 140 συμμετοχές από 8 χώρες, τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

Στα τρία skicamps συμμετείχαν περισσότερα από 150 παιδιά από τα χωριά του Ψηλορείτη (Ανώγεια, Ζωνιανά, Λιβάδια, Κράνα)  και διδάχτηκαν από έμπειρους εκπαιδευτές τις βασικές αρχές τις χιονοδρομίας. Σκοπός των ανθρώπων πίσω από αυτό το εγχείρημα ήταν να φέρουν περισσότερους νέους ανθρώπους στο βουνό, να το αγαπήσουν, να βιώσουν νέες και βαθιές εμπειρίες, συμμετέχοντας έτσι πιο ενεργά στο μέλλον για την προστασία του. 

Η διοργάνωση

Τα skicamps διοργανώθηκαν από το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη,το Pierra Cretaκαι τους Ορειβατικούς Συλλόγους Ηρακλείου (ΕΟΣ Ηρακλείου) και Χανίων (ΕΟΣ Χανίων).

Ο αγώνας της Κυριακής διοργανώνεται από τον ΕΟΣ Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ), με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Δήμο Ανωγείων, τον Δήμο Μυλοποτάμου, τα δημοτικά διαμερίσματα Ζωνιανών και Λιβαδιών και τους πολιτιστικούς συλλόγους Ανωγείων, Ζωνιανών και Λιβαδίων ενώ υποστηρίζεται ενεργά από τον ΕΟΣ Χανίων, το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη και τον Ερυθρό Σταυρό. 

Εις μνήμη…

Όλες οι δράσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του πρόσφατα χαμένου φίλου και χιονοσυντρόφου Κώστα Λελούδη. Ο αγώνας και η παιδική συνάντηση είναι ανοιχτές για το ευρύ κοινό.