Έρχεται ο 1ος αγώνας ski bike στην Ελλάδα!

Έρχεται ο 1ος αγώνας ski bike στην Ελλάδα!

Φεβρουάριος 07, 2017 - 16:59
Date: 
18/02/2017

To Χιονοδρομικό Κέντρο του Χελμού καλεί bike & snow fans να δοκιμαστούν σε μια μοναδική πίστα.

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Μαρίνος σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Χ.Κ.Καλαβρύτων, διοργανώνει αγώνα για ski bike και snow scoot στον Χελμό όπου αναμένεται να δώσουν το «παρών» οι λάτρεις του σπορ, αλλά και πολλοί φιλόδοξοι newcomers.

Το ski bike είναι ένα από τα πιο παλιά αθλήματα χιονοδρομίας, αν και σχετικά άγνωστο. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν κάνει την εμφάνισή τους εντυπωσιακά ski bikes βασισμένα σε σύγχρονα ποδήλατα full suspension, με αποτέλεσμα το άθλημα της ποδηλατικής χιονοδρομίας να γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη σε όλο τον πλανήτη.

Η πίστα που κατασκευάζεται στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων, που είναι από τα πιο φορτωμένα με χιόνι φέτος, θα έχει μήκος περίπου 600μ. και θα περιλαμβάνει τμήματα με slalom, berms, αλλά και άλματα στο τελευταίο τμήμα της. Η διαδρομή του αγώνα θα στηθεί στην πλαγιά παράλληλα με την πίστα Φαίδρα και περιλαμβάνει τμήματα με δέντρα και ανοικτά full speed κομμάτια.

Αν έχεις λοιπόν ποδήλατο fs και το ανάλογο κιτ μετατροπής σε ski bike ή είσαι κάτοχος snow scoot μπορείς να δοκιμάσεις να τρέξεις στην επαγγελματικά στημένη πίστα με σύστημα χρονομέτρησης από την Iron Team.

Αν πάλι δεν έχεις ski bike μπορείς να έρθεις με τα ski ή το snowboard σου και να παρακολουθήσεις από κοντά αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα και να διασκεδάσεις στο πάρτι που θα ακολουθήσει!

από το redbull.gr

Δες στο POV video τον Γιάννη Μαρίνο να μας ξεναγεί στο σημείο που θα στηθεί η πίστα του αγώνα:

1st powder of the season