Ο άνθρωπος που… τερμάτισε το σερφ! (photos+video)

Ο άνθρωπος που… τερμάτισε το σερφ! (photos+video)

Ιούλιος 27, 2015 - 08:58

Χαβανέζος στην καταγωγή, ο Τζέιμι Ο’ Μπράιεν είναι ένας από εκείνους τους σέρφερ που η σανίδα αποτελεί… προέκταση του κορμιού τους. Γιος ναυαγοσώστη, μεγάλωσε ζηλεύοντας τους σέρφερ – θαμώνες στην παραλία του πατέρα του και από πολύ μικρός βάλθηκε να τους μοιάσει.

Πλέον είναι οι υπόλοιποι τέτοιοι του είδους που προσπαθούν να μοιάσουν σε αυτόν, καθώς ο 32χρονος Ο’ Μπράιεν αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο δεινούς δαμαστές των κυμάτων παγκοσμίως.

Μεξικό, Φίτζι, Ινδονησία, Μικρονησία. Όποια θάλασσα – διάσημη για τα πελώρια κύματά της - και να σκεφτεί κανείς, ο Ο ‘Μπράιεν την έχει επισκεφτεί και την έχει αλώσει.

Έτσι, η… μοίρα του είναι πλέον να αναζητεί πάντα μια νέα πρόκληση, μια νέα ιδέα, ένα νέο εμπόδιο. Για τα γυρίσματα ενός νέου διαφημιστικού σποτ, στην Ταϊτή, η Red Bull του έδωσε την ευκαιρία για κάτι πρωτόγνωρα παράτολμο: να τιθασεύσει τα κύματα τυλιγμένος στις φλόγες!

«Ηταν ένα από τα μεγαλύτερα κύματα που έχω συναντήσει. Ένα ονειρεμένο κύμα την ώρα που εγώ καιγόμουν. Δεν έχω εκτοξεύσει περισσότερη αδρεναλίνη στη ζωή μου. Απίστευτο συναίσθημα, δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια», δήλωσε ο τρελο-σέρφερ.

Φυσικά φορούσε ειδική αντιπυρηνική στολή μέσα από αυτή που τυλίχτηκε στις φλόγες, αλλά δεν ήταν βέβαιος ότι αν θα τα κατάφερνε λόγω του βάρους και της απώλειας συγκέντρωσης που θα του προκαλούσαν οι φλόγες.

από το Koolnews.gr

Jamie O'Brien Surfs Teahupo'o on Fire