Ιδρύθηκε ο Αθλητικός Όμιλος KITESURF Λευκάδας

Ιδρύθηκε ο Αθλητικός Όμιλος KITESURF Λευκάδας

Απρίλιος 26, 2012 - 14:22

Δεκάδες πολύχρωμα πανιά βλέπει κανείς όταν περνάει τους καλοκαιρινούς μήνες από την παραλία του Αι Γιάννη! Γεμίζουν τον ουρανό με χρώμα, ενώ οι αναβάτες τους επιδίδονται σε περίτεχνα ακροβατικά. Αυτό είναι το kitesurf!

Το kitesurf ή kiteboarding είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα που ήρθε στη χώρα πριν από περίπου δέκα χρόνια. Οι ταχύτατοι ρυθμοί ανάπτυξής του παγκοσμίως οδηγούν στην πολύ πιθανή ένταξή του στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων του 2016 και μην εκπλαγείτε αν δείτε Λευκαδίτες αθλητές να συμμετέχουν, αφού το νησί μας προσφέρει ιδανικές συνθήκες προπόνησης.

Οι θερμικοί άνεμοι που ξεκινούν ακόμα και από τον Μάρτιο και διαρκούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο σε συνδυασμό με την φυσική ομορφιά της συγκεκριμένα της παραλίας καθιστούν το νησί μας έναν από τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη. Επαγγελματίες αθλητές αλλά και ερασιτέχνες που απλώς θέλουν να απολαύσουν το χόμπυ τους επιλέγουν ως προορισμό τη Λευκάδα με αποτέλεσμα πολλαπλά οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Η τοπική κοινότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και ήδη διαθέτει δύο από τους καλύτερους αθλητές στην Ελλάδα με πρώτες θέσεις σε αγώνες που έχουν γίνει ανά την Ελλάδα. Αυτό μας ώθησε στην δημιουργία ενός από τους πρώτους ομίλους kitesurf στην χώρα , τον Όμιλο Αθλητών Αετοσανίδας Λευκάδος (ΟΑΑΛ) ή Kiteclub Lefkada. Σκοποί της ίδρυσης του ομίλου όπως αυτοί αναφέρονται στο καταστατικό ίδρυσης είναι:
Η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των μελών και αθλητών σε κάθε ναυταθλητική δραστηριότητα σχετική με την αετοσανίδα, η βελτίωση του επιπέδου των αθλητών του με την συστηματική εξάσκηση και συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες με περαιτέρω στόχους την οργάνωση του αθλήματος , την διοργάνωση αγώνων , την δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την ανάπτυξη του, την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στους χώρους διεξαγωγής του, την συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς σχετικές ενώσεις, ομοσπονδίες και οργανισμούς , την συνεργασία με άλλα σωματεία για την προώθηση της ανάπτυξης του αθλήματος και την σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των μελών του.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] αλλά και τις σελίδας μας στο facebook “Kiteclub Lefkada”. Σύντομα θα μπορείτε να μας βρείτε και στο διαδίκτυο στην διεύθυνση www.kiteclublefkada.org η οποία είναι υπό κατασκευή.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ναυτικό Όμιλο Λευκάδος για την υποστήριξη που μας προσφέρει.

Περιμένουμε την τοπική κοινωνία να στηρίξει την προσπάθεια αυτή και θα χαρούμε να δούμε όλο και περισσότερους από εσάς στην παραλία μαζί μας.

Πηγή: lefkadaslowguide.gr