Χωρίς τέλος οι πρωτιές για την Λευκάδα στο Kite Surf

Χωρίς τέλος οι πρωτιές για την Λευκάδα στο Kite Surf

Ιανουάριος 15, 2012 - 18:39

Δεύτερος σε πρωτάθλημα kitesurf στην Ασία τερμάτισε ο 19χρονος αθλητής Μπεν Μπόουντ, κάτοικος Λευκάδας.

Ο Μπεν συμμετείχε στο KITE TOUR ASIA την προηγούμενη εβδομάδα, που πραγματοποιήθηκε στο νησί Boracay (Μπορακάι)των Φιλιππίνων, ένα από τα 7000 νησιά αυτής της χώρας.

Ο νεαρός Μπεν, που ζει με την οικογένεια του στο Γένι, βρίσκεται στις Φιλιππίνες από τις αρχες Δεκέμβρη και θα παραμείνει για 2 ακόμα μήνες αφού προπονείται επαγγελματικά στο kite surf!

Ανακάλυψε το άθλημα στη Λευκάδα πριν από 5 χρόνια και το ταλέντο του σε συνδυασμό με τις ιδανικές συνθήκες προπόνησης που του παρέχει η Λευκάδα τον καθιστά έναν από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές. και προφανώς όχι μόνο !!!

Ο Μπεν έκανε το πρώτο του μάθημα 15 ετών και σήμερα συμμετέχει σε παγκόσμιες διοργανώσεις!!!!

Εμπρός λοιπόν Λευκαδίτες...έχετε δίπλα σας την τέλεια αρένα προπονήσεων με δυο "πίστες", δηλαδή την παραλία του Άη Γιάννη και την περιοχή στον Άγιο Νικόλαο (Βόνιτσας).

Το kitesurf αναμένεται να ενταχθεί στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες και η Λευκάδα έχει πολύ δυνατούς αθλητές όπως τον Μπεν και τον Τομ Τσάρλτον , που ζει στη Νικιάνα!!!

Γιατί όμως μόνο Αγγλόφωνες οικογένειες "ωθούν τα παιδιά τους στα θαλάσσια σπόρ ενώ οι Λευκαδίτες προτιμούν το μπάσκετ το ποδόσφαιρο και άλλα κλασικά αθλήματα ? Μήπως θα πρέπει τα παιδιά μας να "στραφούν" και προς τα θαλάσσια σπορ ?

Αυτή την στιγμή η Λευκάδα έχει τους καλύτερους αθλητές στο Kite και αυτό αποδεικνύουν οι αρκετές πρωτιές σε διάφορες διοργανώσεις όπως στους αγώνες στο Δρέπανο της Πάτρας που τις πρώτες θέσεις στους άντρες κατέκτησαν ο Μπεν, ο Τομ, και ο Μάριος Θειακός ενώς στις γυναίκες η Όλγα Μποτώνη από την Νικιάνα επίσης.

Πηγή: mylefkada.gr