Βρετανοί Αλεξιπτωτιστές: ΄Ενα άλμα μόνο για θεατές με γερά νεύρα! (vid)

Βρετανοί Αλεξιπτωτιστές: ΄Ενα άλμα μόνο για θεατές με γερά νεύρα! (vid)

Σεπτέμβριος 03, 2017 - 14:45

"Πράσινο"! Βρετανός αλεξιπτωτιστής με προσαρμοσμένη κάμερα GoPro βουτάει στο κενό. Στο βίντεο φαίνεται να ακολουθεί τον συνάδελφό του εκτελώντας άλμα "feet first", με τα πόδια προτεταμένα. Ανέωξη θόλου, όλα Ο.Κ. Κοιτάζει να βρει το κατάλληλο σημείο για να προσγειωθεί. Γύρω του η καταπληκτική θέα από ψηλά της Κορσικής όπου οι Βρετανοί Paras του 2nd Battalion εκπαιδεύονται μαζί με τους Γάλλους συναδέλφους τους του 2e Regiment Etranger de Parachutistes. Καλή προσγείωση. Αυτό ήταν... 

Δείχνει απλό, αλλά δεν είναι για όλους. Οι Paras, όπως είναι ευρύτερα γνωστοί οι φέροντες το χαρακτηριστικό κόκκινο μπερέ του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών, αποτελούν την "αιχμή της λόγχης" του Βρετανικού Στρατού, έτοιμοι να αναλάβουν δράση οπουδήποτε σε ελάχιστο χρόνο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Βρετανικό Στρατό, είναι το μοναδικό Σύνταγμα Πεζικού που δεν έχει ενωθεί με άλλη μονάδα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα. 

Ο Βρετανικός Στρατός έδωσε σήμερα αυτό το αποκλειστικό GoPro βίντεο στη δημοσιότητα με τον τίτλο: " Αναρωτηθήκατε ποτέ πως είναι να πηδάτε σαν Βρετανός αλεξιπτωτιστής;"

Για να λυθεί η απορία, δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

Πηγή: onalert.gr

Breath taking footage of Brit paratroopers training in Corsica