Volcano boarding: Ένα άθλημα μόνο για τολμηρούς (vid)

Volcano boarding: Ένα άθλημα μόνο για τολμηρούς (vid)

Σεπτέμβριος 04, 2017 - 14:05

Στις πλαγιές ενός ενεργού ηφαιστείου στη Νικαράγουα, έχει δημιουργηθεί μια «πίστα» όπου οι τολμηροί μπορούν να κατέβουν την πλαγιά με έλκηθρο.

Η οροσειρά Cordillera de los Maribios βρίσκεται περίπου έξι μίλια από την πλησιέστερη πόλη και γίνεται τόπος συνάντησης για εκείνους που επιλέγουν το έδαφος γύρω από το ηφαίστειο για να κάνουν τα αγαπημένα τους extreme sports.

Η περιπέτεια στο ηφαίστειο ξεκινά με πεζοπορία, διάρκειας περίπου μιας ώρας. Όταν φτάνουν στην κορυφή του ηφαιστείου, στα 2.388 πόδια, φορούν ένα προστατευτικό γιλέκο και ειδικό εξοπλισμό.

Τα έλκηθρα δεν είναι τα κλασικά που χρησιμοποιούνται για το αντίστοιχο σπορ στο χιόνι. Είναι από ξύλο και έχουν ειδικά συρματόσχοινα για να κάνουν πιο ασφαλή την διαδρομή.

Τα ηφαιστειακά βότσαλα που υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής είναι αρκετά μικρά, επιτρέποντας στους θαρραλέους αθλητές να αναπτύξουν ταχύτητα αλλά και να επιβραδύνουν το έλκηθρο όταν το επιθυμούν.

Σημειώνεται πως το Cerro Negro είναι ένα ενεργό ηφαίστειο που έχει εκραγεί 23 φορές από το 1850. Η τελευταία του έκρηξη ήταν το 1999.

από το cnn.gr