Τρεις Βολιώτες στο Κιλιμάντζαρο Κατέκτησαν την ψηλότερη κορφή της Αφρικής

Τρεις Βολιώτες στο Κιλιμάντζαρο Κατέκτησαν την ψηλότερη κορφή της Αφρικής

Αύγουστος 17, 2011 - 10:05

Με τη χαρά της κατάκτησης της ψηλότερης κορυφής της Αφρικής, του όρους Κιλιμάντζαρο, επέστρεψαν οι τρεις βολιώτες ορειβάτες, Αλέκος Χατζηχαραλάμπους, Απόστολος Αμπλαντής και Γιάννης Γρηγορίου.

Τρεις Βολιώτες στο Κιλιμάντζαρο Κατέκτησαν την ψηλότερη κορφή της ΑφρικήςΣύμφωνα με δηλώσεις των τριών βολιωτών, το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού και τα τρία μέλη της αποστολής κατάφεραν να πετύχουν το στόχο της κορυφής, που όπως ανέφεραν δοκίμασε τα σωματικά και πνευματικά τους όρια.
Η αποστολή στο Κιλιμάντζαρο είχε καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό αφού πραγματοποιήθηκε με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη των προγραμμάτων της «One Earth» στην Κένυα και ιδιαίτερα σε περιοχές που πλήττονται από τη ξηρασία και το λιμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρη η ανατολική Αφρική πλήττεται από λιμό αφού μόνο στην Κένυα ο αριθμός των πολιτών που χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια ξεπερνάει τα πέντε εκατομμύρια.
Την αποστολή στήριξαν πολλοί φίλοι και υποστηρικτές της One Earth , ενώ πολύ σημαντική ήταν και η υποστήριξη των παρακάτω φορέων και εταιριών που συνέδραμαν οικονομικά.
Περιφέρεια Θεσσαλίας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Εφημερίδα «Μαγνησία» και Ράδιο Ένα, Τσαντίλης ΑΕ, RS Energy, Μύλοι Καπλανίδη, Αφοι Παπαγιάννη, Βιολογικά προϊόντα «Sollana» και Αγγλικά «Μιχαηλίδης – Webster».

πηγή: magnesianews