Τι είδαμε στο XTERRA Greece Championship 2017

Τι είδαμε στο XTERRA Greece Championship 2017

Μάιος 06, 2017 - 11:04

Ο Ruben Ruzafa και η Helena Erbenova, νικητές στον κορυφαίο διεθνή αγώνα Off Road τριάθλου.

Φέτος, οι συμμετοχές στο XTERRA Greece Championship έσπασαν κάθε ρεκόρ και ξεπέρασαν τις 400 σε όλες τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, αθλητές από 24 χώρες του κόσμου, 28 επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες και οι περισσότεροι Έλληνες τριαθλητές που έχουν πάρει ποτέ μέρος στη διοργάνωση, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής (30/4/2017) στη γραμμή εκκίνησης, στην ακτή της Βουλιαγμένης - στην ίδια τοποθεσία όπου το καλοκαίρι του 2004 είχε φιλοξενηθεί το αγώνισμα του Ολυμπιακού τριάθλου.

Κατηγορία Ανδρών

Στην κατηγορία των ανδρών ο Ισπανός Ruben Ruzafa -τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του XTERRA και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του ITU cross triathlon-, ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού, αφήνοντας 2ο τον συμπατριώτη του και περυσινό νικητή της διοργάνωσης, Roger Serrano. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γερμανός Jens Roth.

Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου σήμερα. Η τοποθεσία του αγώνα είναι εκπληκτική και ο αγώνας ένας από τους καλύτερους του Ευρωπαϊκού tour. Αυτή η νίκη στην Ελλάδα έλειπε από τη συλλογή μου! Συγχαρητήρια σε όλους για την εξαιρετική διοργάνωση.

Κατηγορία Γυναικών

Στις γυναίκες, είχαμε μια επανάληψη των περυσινών νικητών στις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου, οπού η Τσέχα Helena Erbenova, πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη, αφήνοντας δεύτερη την Brigitta Poor από την Ουγγαρία και τρίτη την Ισπανίδα Miriam Casillas - μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Ισπανίας στο τρίαθλο.

"Ήρθα κατευθείαν από την Κίνα, όπου συμμετείχα σε μια σειρά αγώνων εκεί την προηγούμενη εβδομάδα. Ήμουν αρκετά κουρασμένη αλλά αυτός ο αγώνας είναι από τους αγαπημένους μου, αφού έχω συμμετάσχει όλες τις χρονιές. Η συναγωνισμός ήταν έντονος αφού όλοι οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες ήταν εδώ. Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές και όλους τους εθελοντές που μας ενθάρρυναν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα", μας είπε η Helena Erbenova.

Από Ελληνικής πλευράς την καλύτερη εμφάνιση και την πρώτη θέση στους άνδρες στην μεγάλη απόσταση του αγώνα, κέρδισε ο Έλληνας πρωταθλητής Γρηγόρης Σουβατζόγλου και στις γυναίκες για 2η συνεχή χρονιά η Νάντια Συντζανάκη. Και οι 2 αθλητές προκρίθηκαν επάξια στο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Χαβάη.

Στην sprint απόσταση, την καλύτερη εμφάνιση στους Έλληνες πραγματοποίησε o Κωνσταντίνος Τσούμας και στις γυναίκες η Αδαμαντία Λεμοντζόγλου.

Στην κατηγορία των ομαδικών συμμετοχών στη μεγάλη απόσταση στην πρώτη θέση είχαμε την ομάδα των Καστόρη, Μαυρογιάννη και Μαθεάσου και στην μικρή απόσταση τους Αντωνάκη, Μουστάκη και Δήμο.

Περισσότερες φωτογραφίες στο redbull.gr

XTERRA Greece Championship - Highlights 2017