Τέσσερις πίστες για… καλοκαιρινό σκι σε παγετώνες

Τέσσερις πίστες για… καλοκαιρινό σκι σε παγετώνες

Ιούνιος 16, 2015 - 14:23

Χιονοπέδιλα, σανίδα για snowboard, γάντια, γυαλιά, αντηλιακό… και είστε έτοιμοι για συναρπαστικές, καλοκαιρινές καταβάσεις σε παγετώνες!

Ποιος είπε άλλωστε ότι το σκι στα χιόνια είναι μόνο για το… χειμώνα;

Όταν ανεβαίνει ο υδράργυρος οι λάτρεις των χειμερινών σπορ βάζουν πλώρη είτε για… νότιο ημισφαίριο μεριά, είτε για τα θέρετρα σε παγετώνες της Ευρώπης που προσφέρουν περιποιημένες πίστες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως αυτά που θα δείτε παρακάτω:

1. Tignes - Γαλλία


Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά είναι το μότο στο χειμερινό θέρετρο στο χωριό Tignes της Γαλλίας, όπου οι λάτρεις του σκι μπορούν να απολαύσουν καταβάσεις στις πίστες ενός παγετώνα 12 μιλίων. Η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινά στις 27 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τις 9 Αυγούστου.
Το χωριό απέχει μόλις 7 λεπτά από τη βάση του παγετώνα και τα λιφτ ξεκινούν τις αναβάσεις από τις 7.15 το πρωί, μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

 

2. Hintertux - Αυστρία


Λέγεται ότι είναι ο πιο απότομος παγετώνας των Άλπεων που εξυπηρετείται με λιφτ και αποτελεί την προπονητική βάση πολλών ομάδων σκι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Διαθέτει πίστες 13 μιλίων και 9 λιφτ, όμως δεν θα έπρεπε να αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους αρχάριους.

 

3. Les Deux Alpes - Γαλλία 


Ο παγετώνας Mont de Lans βρίσκεται ανάμεσα στη Γκρενόμπλ και Μπριανσόν, 2 ώρες μακριά από τη Λυών. Η θερινή σεζόν ξεκινά από τις 20 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 7.15 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι.

4. Cervinia (Ιταλία) και Zermatt (Ελβετία)


Το Zermatt αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα θέρετρα της Ελβετίας για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο παγετώνας Theodul προσφέρει 13 μίλια από συναρπαστικές πίστες, ενώ 1 επιπλέον ατού αποτελεί το γεγονός ότι μπορείτε να κάνετε σκι σε 2 χώρες, καθώς το θέρετρο συνδέεται και με τα λιφτ στη Cervinia της Ιταλίας.

από το newsbeast.gr