Ταξίδι στον κόσμο των extreme sports

Ταξίδι στον κόσμο των extreme sports

Σεπτέμβριος 12, 2012 - 18:31

«Χαίρομαι που τα κατάφερα γιατί όπως καταλαβαίνετε είχα μόνο μία ευκαιρία». Τα λόγια ανήκουν στο Robbie Maddison όταν ολοκλήρωσε το άλμα του πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου το 2010 (στο 3:47). Θα μπορούσε όμως να συνοδεύει κάθε μία από τις σκηνές του απίστευτου αυτού βίντεο.

Αθλητές από κάθε γωνιά της γης που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: αναζητούν και ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια. Οι περισσότεροι θα τους χαρακτηρίσουν τρελούς, ίσως και ανόητους. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο όμως θα είχαν «αστοχήσει» πολύ πριν φτάσουν να μας προσφέρουν τις ασύλληπτες αυτές εικόνες.

Οι εθισμένοι της δράσης και των extreme sports για να φθάσουν στο επίπεδο που βλέπουμε στο βίντεο, σημαίνει ότι γνωρίζουν και εντοπίζουν τον πραγματικό κίνδυνο. Οι ίδιοι «φοβούνται» ίσως και περισσότερο από τους κοινούς θνητούς και ξέρουν που σταματά η τεχνική και οι δυνατότητες που έχουν.

Το ρίσκο είναι η ζωή τους και η επιμονή μόνιμος σύντροφός τους. Πίσω από αυτό που βλέπουμε υπάρχουν «άπειρες» ώρες προετοιμασίας, δοκιμών, σταδιακής εξέλιξης.

Τα επίπεδα της αδρεναλίνης στο αίμα τους εκτοξεύονται σε κάθε προσπάθεια. Χιονισμένα βουνά, ποτάμια, καταρράκτες, αέρας, βράχια, κύματα και τεχνητές ράμπες αποτελούν το πεδίο δράσης τους. Και η διαχείριση της βαρύτητας, ο κοινός παρονομαστής τους.

Πάρτε μια βαθειά ανάσα και απολαύστε το αριστούργημα που μπορούν πλέον να μας προσφέρουν οι νεότερες τεχνικές λήψεων και κινηματογράφησης...

Πηγή: newsbeast.gr