Τα 1.357,6 χλμ έπιασε ο Μπάουμγκαρτνερ κατά την πτώση του!

Τα 1.357,6 χλμ έπιασε ο Μπάουμγκαρτνερ κατά την πτώση του!

Φεβρουάριος 07, 2013 - 19:55

Ταχύτερη η πτώση του Μπάουμγκαρτνερ: Τελικά έπεσε με 1.357,6 χλμ

Ποια ήταν η τελική ταχύτητα που έπιασε ο Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ στις 14 Οκτωβρίου του 2012 (Pics)

 

Ο Αυστριακός "Daredevil" Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ στις 14 Οκτωβρίου 2012 έπεσε στο κενό από ύψος 39 χλμ, φτάνοντας με ασφάλεια στο έδαφος μετά από δέκα λεπτά. Τα νέα δεδομένα, βγάζουν μεγαλύτερη την τελική ταχύτητα που "έπιασε".

Ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα από όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί σημείωσε ο Αυστριακός, καθώς την Πέμπτη ανακοινώθηκαν τα αναθεωρημένα δεδομένα της αποστολής του.
Με ταχύτητα που άγγιξε τα 1.357,6 χιλιόμετρα ανά ώρα, δηλαδή 1,25 Mach, ο 44χρονος Αυστριακός είναι πιο γρήγορος από τα περισσότερα εμπορικά αεροσκάφη και ενώ πλέον απολαμβάνει τη σταθερότητα του εδάφους, δεν παύει να λέει ότι "οι αιθέρες είναι το σπίτι μου".

"Δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη τιμή για τον εαυτό μου και για τους συνεργάτες μου από το να γνωρίζω ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία της αποστολής μας για να οδηγήσουν με ασφάλεια την αεροδιαστημική στο επόμενο επίπεδο ή για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών για την επιστήμη ή απλά ως έμπνευση για να κυνηγήσουν τους δικούς τους στόχους. Ανυπομονώ να δω τι θα σημαίνει η πραγματοποίηση των δικών τους ονείρων για όλους μας" σημείωσε ο Μπάουμγκαρτνερ.

Συνολικά, με το άλμα του, ο Μπάουμγκαρτνερ έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ:
Πρώτον, αυτό του ύψους της μεγαλύτερης ελεύθερης πτώσης που έχει ποτέ επιχειρηθεί από άνθρωπο. Δεύτερον, αυτό της απόστασης για την πιο μεγάλη σε μήκος ελεύθερη πτώση.
Και, τρίτον , ρεκόρ ύψους για το υψηλότερο σημείο στο οποίο μπορεί να ανέβει άνθρωπος με αερόστατο. Το προηγούμενο ρεκόρ έφτανε τα 34.800 μέτρα.

Το χρονικό ενός άλματος
2005: Ο Μπάουμγκαρτνερ και η Red Bull αποφασίζουν να σχεδιάσουν από κοινού ένα άλμα από την στρατόσφαιρα.
2007: Συγκεντρώνεται η ομάδα που θα οργανώσει το άλμα και ξεκινά ο σχεδιασμός της κάψουλας που θα μεταφέρει τον Μπάουμγκαρτνερ στο επιθυμητό ύψος.
2008: Ο μέχρι σήμερα κάτοχος του ρεκόρ υψηλότερης πτώσης, Joe Kittinger, γίνεται μέλος της ομάδας σχεδιασμού. Η εταιρεία David Clark συμφωνεί να παράγει για πρώτη φορά μια στολή για ένα μη-κυβερνητικό πρόγραμμα.
2009: Ο Μπάουμγκαρτνερ προπονείται για πρώτη φορά με διαστημική στολή και σε ύψος 27 χιλιάδων ποδών.
2010: Ο Φέλιξ παίρνει άδεια πτήσης για αερόστατο.
2011: Τεστάρεται η κάψουλα που θα μεταφέρει τον Φέλιξ. Ο ίδιος ξεκινά εντατική σωματική προπόνηση.
2012: Πραγματοποιείται δοκιμαστική πτήση της κάψουλας στο επιθυμητό ύψος. Ο Μπάουμγκαρτνερ πραγματοποιεί δύο δοκιμαστικές πτήσεις. Μία από τα 71 χιλιάδες πόδια και μία από τα 97 χιλιάδες πόδια. Και οι δύο είναι επιτυχημένες.

Δείτε το γράφημα από τον Ελεύθερο Τύπο:

Πηγή: News247.gr