Στο Σίγρι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα windsurfing

Στο Σίγρι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα windsurfing

Ιανουάριος 23, 2012 - 10:20

Ένα hot spott για τους φίλους του αέρα και της ταχύτητας…

Από 10 έως 13 Αυγούστου του 2012 θα διαρκέσει το Πανευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα Free Style windsurfing που διοργανώνει  η σχολή wind surf στο Σίγρι. Δεκάδες κορυφαίοι αθλητές θα  επισκεφθούν το  νησί για να λάβουν μέρος στους αγώνες αλλά και για να διδάξουν στους μαθητές της σχολής  κόλπα  στον αέρα! Το τελευταίο διάστημα ο ιδιοκτήτης της σχολής Μαρσέλ Σιμόν  βρίσκεται σε επαφή με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου η διοργάνωση να λάβει  την προβολή που της αξίζει, αφού όπως υπολογίζει ο κος Σιμόν πάνω από 700 άτομα θα καταφθάσουν το τριήμερο  στο δυτικό άκρο του νησιού.

Ένα καινούριο σημείο για τους λάτρεις του wind surf δημιουργήθηκε από την περασμένη σαιζόν στο Σίγρι δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους surfers, να προπονηθούν  αλλά και όσοι δεν γνωρίζουν να μάθουν το διαδεδομένο  αυτό  άθλημα.

Ο Μαρσέλ και η Μαρτίνα αφού περιπλανήθηκαν σε διάφορα νησιά του Αιγαίου από τη Νάξο, τη Μύκονο, τη Ρόδο κ.α. για να βρουν ένα μέρος να ξεκινήσουν την  επαγγελματική τους δραστηριότητα, κατέληξαν στο Σίγρι εξαιτίας των ισχυρών του ανέμων που ενδείκνυνται για το wind surf καθώς βέβαια και για την ηρεμία που διαθέτει το απομακρυσμένο χωριό  και που το κατατάσσει σε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των αυστριακών, των Γερμανών και όχι μόνο.

Έτσι εδώ και δύο χρόνια δεκάδες τουρίστες από την Ευρώπη διαλέγουν το Σίγρι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ενώ φέτος ο ιδιοκτήτης της σχολής surf, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα μαθήματα της καλοκαιρινής σαιζόν  παρακολούθησαν πάνω από  500 άτομα, τα οποία είναι κυρίως αθλητές που θέλουν να κατοχυρώσουν επαγγελματικά το εν λόγω άθλημα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ζευγάρι των Αυστριακών  που βρίσκεται πλέον στο Σίγρι έξι μήνες το χρόνο, έχει τη δυνατότητα με συγκεκριμένους κύκλους μαθημάτων  να δίνει στους ενδιαφερόμενους τίτλους  αναγνωρισμένης επαγγελματικής κατάρτισης.

Η σχολή wind surf διαθέτει όλα τα τελευταία μοντέλα τόσο σανίδων όσο και πανιών ενώ κάθε τέλος της σαιζόν όλος ο εξοπλισμός πωλείται σε συμφέρουσες τιμές για να αγοραστούν την επόμενη χρονιά  νέα και ολοκαίνουρια  wind surf καθώς και όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ  που χρειάζονται για την εκμάθηση  του αθλήματος.

Η σχολή βρίσκεται στο δρόμο για την παραλία της Φανερωμένης σε ένα μικρό κολπίσκο, ιδανικό για την ασφάλεια των αθλητών που έρχονται για πρώτη φορά  σε επαφή με το άθλημα ή διστάζουν να βγουν στο πέλαγος αφού ακριβώς απέναντι το νησί της Νησιώπης  δημιουργεί μια φυσική «λίμνη»,με τόσο αέρα όσο ακριβώς χρειάζεται για να εξασκηθούν οι αρχάριοι. Έτσι κι αλλιώς, ο αέρας είναι το κύριο συστατικό της δυτικής άκρης του νησιού και είναι ελάχιστες οι μέρες καθ’  όλη τη διάρκεια της σαιζόν που επικρατεί νηνεμία.

Πηγή: politikalesvos.gr