Snow Leopard Day 2018

Snow Leopard Day 2018

Ιανουάριος 12, 2018 - 12:22
Date: 
10/02/2018

Η ετήσια γιορτή του ορειβατικού σκι , ταξιδεύει φέτος στη γενέτειρα του Ερμή , τη μυθική Ζήρεια..Η εκδήλωση Snow Leopard Day, είναι μια συνάντηση φίλων του ορειβατικού σκι και splitboard αλλά και χιονοδρόμων / ορειβατών που θέλουν να έλθουν σε επαφή με αυτό το εξαιρετικό σπορ.
Πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες και βασικός στόχος είναι η διάσωση του απειλούμενου θηλαστικού "Snow leopard" μέσα από τη διάδοση του ορειβατικού σκι.
Και πώς γίνεται αυτό?
Η Dynafit , πρωτοπόρος εταιρία του χώρου και εμπνευστής της εκδήλωσης αποτελεί ένα από τους βασικούς χρηματοδότες της επιστημονικής κοινότητας "Snow Leopard Trust" που έχει αντικείμενο την έρευνα και μελέτη για την επιβίωση της λεοπάρδαλης του χιονιού. Ετσι κάθε χρόνο , διοργανώνει την εκδήλωση Snow Leopard Day ώστε να ευαισθητοποιήσει το κόσμο και να τον προσκαλέσει να βοηθήσει, μόνο με τη προσπάθειά του να ανέβει σε κορυφές με τα ορειβατικά του σκι.

Για κάθε λοιπόν μέτρο που θα πραγματοποιήσει ο κάθε συμμετέχων , η Dynafit θα χορηγήσει στη Snow Leopard Trust 1 cent. Και μη σας φαίνεται λίγο ... πέρυσι η ελληνική διοργάνωση , με τα μέτρα που ανεβήκαμε..προσφέραμε 1.100 ευρώ . Εκτός αυτού , το Snow Leopard Day αποτελεί για όλους εμάς τη συνάντηση της χρονιάς , Θα ξαναδούμε τους φίλους μας, θα γνωρίσουμε καινούργιους , θα μιλήσουμε ο καθένας για τα μέρη του, θα βάλουμε στόχους .

Πρόγραμμα
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
Χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας από τις 9:00
Γνωριμία με το βουνό και το ορειβατικό σκί για τους επίδοξους νέους ορειβάτες / χιονοδρόμους. Το "συνεργείο" της Dynafit θα βρίσκεται στο χιονοδρομικό κέντρο και θα παρέχει εξοπλισμό για όποιον θέλει να δοκιμάσει ορειβατικό σκι. Για τους πιο έμπειρους θα πραγματοποιηθεί εκδρομή με ορειβατικά σκι στη μικρή Ζήρεια και στις κοντινές κορυφές.
19:00 Δημοτικό θέατρο "Αγγελος Σικελιανός" - Ξυλόκαστρο
- προβολή ταινιών
- ομιλίες
- παρουσίαση διαδρομών Κυριακής

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
Ανάβαση στη κορυφή της Ζήρειας (2.375μ) και μικρότερες διαδρομές για τους μέσους και αρχάριους
Απονομή αναμνηστικών δώρων & διπλωμάτων στους συμμετέχοντες , πάρτυ !

Προσοχή
Στο χιονοδρομικό κέντρο, θα βρίσκεται η γραμματεία , που θα σας προμηθεύσει με τη καρτέλα συμμετοχής . Αυτή , θα μπορέσετε να τη προμηθευτείτε το Σάββατο ή και τη Κυριακή το πρωί πριν ξεκινήσετε. Τη Κυριακή το μεσημέρι μετά τη χιονοδρομία , θα παραδώσουμε τις καρτέλες μας στη γραμματεία και θα πάρουμε το αναμνηστικό μας δώρο.
Ο κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει μαζί του τον ατομικό εξοπλισμό ασφαλείας (Arva, ραβδο , φτυάρι , ατομικό φαρμακείο ). Η διοργάνωση θα προτείνει σηματοδοτημένες διαδρομές που θα ανακοινωθούν το Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Ξυλοκάστρου.

από το snowreport.gr